Θήβα: Δε βάζει μυαλό ο ανήλικος αρχιληστής

Θήβα: Δε βάζει μυαλό ο ανήλικος αρχιληστής

Μόνο από τις 9 ως τις 24 Απριλίου, ο ανήλικος κακοποιός είχε κλέψει έξι οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσε στις ληστείες και τα εγκατέλειπε σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών

Θήβα: Δε βάζει μυαλό ο ανήλικος αρχιληστής
Στα 15 του χρόνια είχε συλληφθεί ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε διαπράξει σωρεία από ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2013. Όμως, ο ανήλικος τσιγγάνος δεν έβαλε μυαλό και, στα 16 του τώρα πια, συνελήφθη ξανά για τρεις ληστείες, έξι κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές καυσίμων.

Ο 16χρονος είχε δραπετεύσει πριν από δυο μήνες από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου, όπου κρατείτο με απόφαση του ανακριτή Θηβών. Στο διάστημα αυτό, είχε γίνει φόβος και τρόμος καθώς ξυλοκόπησε τουλάχιστον έναν 80χρονο για να αρπάξει το πορτοφόλι του με 200 ευρώ, μια 40χρονη για να της κλέψει μικρό χρηματικό ποσό και μια 57χρονη για να αρπάξει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Μόνο από τις 9 ως τις 24 Απριλίου, ο ανήλικος κακοποιός είχε κλέψει έξι οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσε στις ληστείες και τα εγκατέλειπε σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών, όπου εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Με κάποια από αυτά πήγαινε σε υπαίθρια πάρκινγκ και στο χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών και άδειαζε συστηματικά τα ρεζερβουάρ από έξι λεωφορεία και έξι τράκτορες κλέβοντας συνολικά 4.505 λίτρα πετρελαίου! Μάλιστα, σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν 20 πλαστικά δοχεία, τα οποία χρησιμοποιούσε για την μετάγγιση του πετρελαίου.

Κλείσιμο
Μετά από πληροφορίες για τις κινήσεις του 16χρονου, οι άνδρες της Ασφάλειας οργάνωσαν επιχείρηση στον οικισμό τσιγγάνων του Πυρίου και τον συνέλαβαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, καθώς και για παραβίαση των περιορισμών διαμονής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται, για να διαλευκανθεί πλήρως η εγκληματική του δραστηριότητα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης