Πρεμιέρα για την «ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ.

Πρεμιέρα για την «ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νέος ιστότοπος της Ελληνικής Αστυνομίας, www.cyberkid.gov.gr, παρουσιάζεται σήμερα με την σταθερή στήριξη της WIND - Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Πρεμιέρα για την «ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ.
Παρουσίαση του νέου ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr πραγματοποιεί  η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, του κλαδάρχη Ασφάλειας Ηλία Γεωργόπουλου, του κλαδάρχη Τάξης Δημήτρη Σοφιού, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental παρουσιάζεται ο νέος ιστότοπος αλλά και η νέα ενότητα που θα περιλαμβάνεται σε αυτόν και θα έχει τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα».

H εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του κ. Δένδια, ο οποίος εξήρε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί ο χώρος του Διαδικτύου προκειμένου να σερφάρουν με ασφάλεια οι μαθητές και τόνισε ότι δεν πρέπει να «κυνηγάνε» τους βαθμούς καθώς και εκείνος τελείωσε με 15,4 παρόλα αυτά η ζωή του πήγε μια χαρά.
Κλείσιμο


Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον υπουργό και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αυτή τη σημαντική κίνηση και τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει το χώρο του Διαδικτύου όπως επίσης και ότι ως πολιτεία πρέπει να θωρακίσουμε το χώρο του σχολείου από τη βία που εκδηλώνεται στο Διαδίκτυο.

Από την πλευρά του ο κ. Σφακιανάκης, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί το παιχνίδι των παιδιών στο Διαδίκτυο λέγοντας πως «πρέπει να είναι ένα πραγματικό παιχνίδι χωρίς παιδόφιλους». Προέτρεψε μάλιστα τα παιδιά να μην «τσιμπάνε» από τους ψηφιακούς φίλους και να φροντίζουν να έχουν στο Διαδίκτυο φίλους που έχουν και στην πραγματική τους ζωή.

Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 - 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Την ημερίδα παρακολουθούν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης