Πώς δυο κορίτσια από την Γαύδο πηγαίνουν σχολείο στη... Λευκωσία!

Πώς δυο κορίτσια από την Γαύδο πηγαίνουν σχολείο στη... Λευκωσία!

Συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Discovery Space που έχει στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνικής, πολύγλωσσης, ανοιχτής πλατφόρμας, η οποία ενθαρρύνει την υιοθεσία πρακτικών e-Learning με μηδαμινό κόστος

Πώς δυο κορίτσια από την Γαύδο πηγαίνουν σχολείο στη... Λευκωσία!
Οι νέες τεχνολογίες και οι δυνατότητες που δίνουν μπορούν να λύσουν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και πηγάζουν τόσο από τους πληθυσμιακούς περιορισμούς όσο και από την μορφολογία του εδάφους της.

Ένα από αυτά ήταν και το πρόβλημα μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές οι οποίοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιατί το σχολείο τους ήταν πολύ μακρυά ή δεν είχαν σχολείο στην περιοχή τους. Σήμερα η κατάσταση αυτή αλλάζει. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία δύο κοριτσιών, της Ιωάννας και της Εύας οι οποίες είναι μαθήτριες της Β΄ και της Δ΄ Δημοτικού αντίστοιχα οι οποίες μένουν στην Γαύδο αλλά πηγαίνουν σχολείο στην... Λευκωσία!

Κλείσιμο
Πώς γίνεται αυτο; Mα φυσικά με την βοήθεια της τεχνολογίας. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, το δημοτικό σχολείο της Γαύδου, το νοτιότερο σχολείο της Ευρώπης, με μόνο δύο μαθήτριες φέτος, συνδέεται ηλεκτρονικά με το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκωσίας, ένα πολυπολιτισμικό σχολείο στο κέντρο της πόλης, όπου φοιτούν 99 παιδιά. 

Η σύνδεση γίνεται την ώρα που στο κυπριακό σχολείο διδάσκεται το μάθημα της Επιστήμης. Τις ίδιες ακριβώς ώρες, με το σχολείο της Λευκωσίας συνδέεται ηλεκτρονικά και το Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου Τσακκίστρας Κύπρου, ενός μικρού χωριού στο ανατολικό άκρο της Ευρώπης, όπου φοιτούν μόλις τέσσερις μαθήτριες, από την Α΄, Β΄, Δ΄ και Στ΄ τάξη, όλα παιδιά μεταναστών.

Το «δίκτυο» στήθηκε από τους ίδιους τους δασκάλους. Το σχολείο της Λευκωσίας, μαζί με αυτό της Γαύδου, της Καρπάθου, του Καστελλόριζου και άλλα συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Discovery Space που έχει στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνικής, πολύγλωσσης, ανοιχτής πλατφόρμας, η οποία ενθαρρύνει την υιοθεσία πρακτικών e-Learning. Και όλα αυτά χωρίς κόστος...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης