ΣτΕ: Νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών στη Φιλοθέη

ΣτΕ: Νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών στη Φιλοθέη

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η νομοθεσία προβλέπει την αναστολή για δύο περιπτώσεις, που είναι για κατάρτιση αρχικού ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, κώμης, κ.λπ. και για τροποποίηση του υπάρχοντος σχεδίου

Στα 66 της έγινε μάνα και θέλει και άλλο παιδί!
ΣτΕ: Νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών στη Φιλοθέη
Νόμιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη, που έγινε εν όψει της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κηπούπολης, όπως έχει χαρακτηριστεί το προάστιο αυτό των Αθηνών.

Ειδικότερα, το 2008 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης (μεταγενέστερα συνενώθηκε με τον Δήμο Ψυχικού) αποφάσισε να προτείνει στην Πολιτεία την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Φιλοθέης.

Πράγματι, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ με απόφασή του ανέστειλε για ένα έτος την έκδοση οικοδομικών αδειών  και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών μέσα στο ρυμοτομικό σχέδιο της Φιλοθέης, με ορισμένες εξαιρέσεις. Στη συνέχεια με άλλη απόφαση το 2009, παρατάθηκε και πάλι για ένα έτος η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, κ.λπ.

Κλείσιμο
Στο ΣτΕ προσέφυγαν τρεις κάτοικοι της Φιλοθέης οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων.

Όμως, η αυξημένη επταμελής σύνθεσης  του Ε΄  Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αφού ερμήνευσε τον Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας και την πολεοδομική νομοθεσία γενικότερα, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν (απόφαση 1228/2014) ότι είναι νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη, αφού η νομοθεσία προβλέπει την αναστολή για δύο περιπτώσεις, που είναι για κατάρτιση αρχικού ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, κώμης, κ.λπ. και για τροποποίηση του υπάρχοντος σχεδίου.
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης