Υπουργείο Ανάπτυξης: Κανένα νόημα να συνεχίζεται η απεργία στις λαϊκές αγορές

Υπουργείο Ανάπτυξης: Κανένα νόημα να συνεχίζεται η απεργία στις λαϊκές αγορές

Τονίζει ότι το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο διασφαλίζει ότι «καμία θέση και καμία άδεια δεν χάνεται»

Υπουργείο Ανάπτυξης: Κανένα νόημα να συνεχίζεται η απεργία στις λαϊκές αγορές
Στους παραγωγούς και τους πωλητές λαϊκών αγορών επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης να επιρρίψει την ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης, από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν, προκύπτει ότι «καμία άδεια και καμία θέση δεν χάνεται».

«Αντιθέτως, το σχέδιο νόμου δίνει τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, αφού οι άδειές τους, από 3ετούς διάρκειας, μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, ενώ προβλέπονται και δυνατότητες μεταβίβασής τους. Συγχρόνως , το σχέδιο νόμου συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας, αφού οι όποιες νέες άδειες θα δίνονται μόνο σε ανέργους. Κι από τους ανέργους, προτεραιότητα δίνεται στις ευπαθέστερες ομάδες» υπογραμμίζει το ΥΠΑΝ.

Μάλιστα, επισημαίνεται και ότι «μετά τη μείωση του ημερήσιου τέλους, που είχε ζητηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και εγκρίθηκε από τους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών, βελτιώνονται περαιτέρω οι όροι με τους οποίους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση οι έμποροι των λαϊκών αγορών, καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να πωλούν περισσότερα προϊόντα».

«Το σχέδιο νόμου διασφαλίζει με τη μεγαλύτερη διαφάνεια την επανατοποθέτηση παραγωγών κι επαγγελματιών σε διακριτές, πλέον, πτέρυγες με εφάπαξ κλήρωση τον Ιανουάριο του 2015 και κυκλική μετατόπιση κατά μια θέση μια φορά το χρόνο, ώστε αφενός να ενταθεί ο ανταγωνισμός και αφετέρου να μην υπάρχουν προνομιούχοι (εκείνοι δηλαδή που έχουν εξασφαλίσει προνομιακή θέση στο χώρο μιας λαϊκής) και μη. Παράλληλα, το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης του παρεμπορίου, τόσο με τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ψευδοπαραγωγοί, όσο και με τις κυρώσεις που προβλέπονται. Ο νόμιμος παραγωγός και επαγγελματίας δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα» υποστηρίζει ακόμη το υπουργείο.
Κλείσιμο

Και καταλήγει: «Με βάση τα παραπάνω, η συνέχιση της απεργίας στις λαϊκές αγορές δεν έχει κανένα νόημα και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να στέλνει τους καταναλωτές σε άλλα δίκτυα διανομής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης