Πυροσβεστικό Canadair «ανετράπη» και βυθίστηκε στο Θερμαϊκό

Πυροσβεστικό Canadair «ανετράπη» και βυθίστηκε στο Θερμαϊκό

Σοβαρό ατύχημα στο Αγγελοχώρι Νέας Μηχανιώνας - Τραυματίστηκαν οι δύο χειριστές και νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Μισοβυθισμένο στη θάλασσα το πυροσβεστικό αεροσκάφος που «τούμπαρε» κατά τη διάρκεια της υδροληψίας

Πυροσβεστικό Canadair «ανετράπη» και βυθίστηκε στο Θερμαϊκό
Σοβαρό ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair CL-415 σημειώθηκε περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι στην περιοχή Αγγελοχωρίου της Νέας Μηχανιώνας.

Για λόγους αδιευκρίνιστους, μέχρι αυτή την ώρα, το πυροσβεστικό αεροσκάφος που πετούσαν δύο χειριστές ανετράπη την ώρα που επιχειρούσε να προσθαλασσωθεί για να ξεκινήσει τη διαδικασία της υδροληψίας (στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας).

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, λένε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ενδεχομένως να επικρατούσε και έντονος κυματισμός ο οποίος να προκάλεσε το «τουμπάρισμα» του Canadair. Οι δύο πιλότοι διασώθηκαν από το εμπορικό πλοίο «Thies Maersk» με σημαία Δανίας. Στη συνέχεια παρελήφθησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διακομίστηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο  Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη για παροχή πρώτων βοηθειών. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο ένας από τους δύο χειριστές έχει χτυπήσει το ένα πόδι του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν το έχει σπάσει.

Κλείσιμο
Το CL-415 είναι μισοβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχά της Νέας Μηχανιώνας, σε ένα σημείο όπου το βάθος είναι περίπου 6 μέτρα και το πυροσβεστικό αεροσκάφος έχει ακουμπήσει στο βυθό. Αυτή την ώρα ειδικές ομάδες κομάντος της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αθήνα μεταφέρονται με C-130 στη Θεσσαλονίκη για να ασφαλίσουν και να επιχειρήσουν την ανέλκυση του Canadair.

Παραλλήλως, θα διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και θα αναζητηθεί πώς ανετράπη το CL-415 κατά τη διάρκεια προσθαλάσσωσης για υδροληψία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης.
Το αεροσκάφος CL-415 ανήκει στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης (383ΜΕΕΑ)/113 Πτέρυγας Μάχης.


(Φωτογραφία Αρχείου)






   








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης