Απερρίφθη η αίτηση αναστολής της Βίκυς Σταμάτη

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής της Βίκυς Σταμάτη

Δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου - Λόγους υγείας επικαλέστηκαν οι συνήγοροί της

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής της Βίκυς Σταμάτη
Την απόρριψη της αίτησης για αναστολή της εκτέλεσης ποινής (12ετής φυλάκιση) της Βίκυς Σταμάτη, για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, δεν συντρέχουν λόγοι, για να μην εκτίσει την ποινή της η Βίκυ Σταμάτη. Ούτως ή άλλως, επισημαίνουν, σε λίγους μήνες θα διεξαχθεί η δυτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπου θα κριθεί εκ νέου η τύχη της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου δεν ήταν παρούσα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν της επέτρεψαν να είναι παρούσα στη διαδικασία.
Κλείσιμο

Κατά τη συζήτηση της αίτησης στο δικαστήριο, κατέθεσαν συγγενείς και γιατροί της Βίκυς Σταμάτη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τις μίζες απο τα εξοπλιστικά και υποιστήριξαν ότι η αποφυλάκισή της και η επανασύνδεσή της με το γιο της μπουρούν να την βοήθήσουν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανάφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλία και τρεις απόπειρες σε βάρος της ζωής της. Και δεν πρόκειται για "αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι"» ανέφερε ο συνήγορος. «Δεν υπάρχουν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την  Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου; Θεωρείται ότι έκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε;».

Από τη πλευρά τους, οι μάρτυρες που κατεθεσαν στο δικαστήριο, ανέφεραν ότι η μόνη θεραπεία για τη Βίκυ Σταμάτη είναι η επανασύνδεση με το γιο της, τον οποίο όπως τόνισαν απέκτησε μετά από μακροχρόνια θεραπεία και μεγάλη προσπάθεια. 

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη, αναφέροντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι ώστε να γίνει δεκτό και ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση για τις μίζες από τα εξοπλιστικά σε δεύτερο βαθμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης