Τραγωδία στη Σάμο: Τρία παιδιά μεταξύ των δεκαοκτώ νεκρών μεταναστών

Τραγωδία στη Σάμο: Τρία παιδιά μεταξύ των δεκαοκτώ νεκρών μεταναστών

Στο εσωτερικό του σκάφους εντοπίστηκαν οι σοροί 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων δέκα γυναικών και δύο παιδιών - Ένα ακόμα παιδί με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα

Τραγωδία στη Σάμο: Τρία παιδιά μεταξύ των δεκαοκτώ νεκρών μεταναστών
Ανεβαίνει τραγικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Σάμου. Ανάμεσά τους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι και τα πτώματα τριών παιδιών. 

Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται ακόμα μια φορά στα νερά του Αιγαίου. 

Αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι ακριβώς είναι οι νεκροί μετανάστες του ναυαγίου.

Αρχικά, οι αρχές έκαναν λόγο για τα πτώματα δύο γυναικών, που εντοπίστηκαν στην περιοχή του ναυαγίου.

Στη συνέχεια, πληροφορίες ανέφεραν πως εντοπίστηκε από πλωτό του λιμενικού ένα ακόμα πτώμα, που ανήκε σε άντρα, στην περιοχή του ναυαγίου, ενώ λίγο αργότερα, ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε τη σορό ενός άτυχου μικρού παιδιού, επίσης στο σημείο του ναυαγίου.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο από τα δύο σκάφη του ναυαγίου, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Βαθέως της Σάμου. Οι άντρες του λιμενικού στο εσωτερικού του εντόπισαν τα πτώματα 14 ακόμα ανθρώπων. Από αυτούς, οι δέκα ήταν σοροί γυναικών και οι δύο ανήκαν σε μικρά παιδιά. 

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν πως στο νοσοκομείο του νησιού έχουν μεταφερθεί συνολικά 16 από τις 18 σορούς προς το παρόν.

Παρ' όλ' αυτά, καθώς στα δύο σκάφη επέβαιναν περίπου 60 άτομα, βάσει των μαρτυριών των διασωθέντων, όλοι φοβούνται πως ο αριθμός των θυμάτων αυτής της τραγωδίας θα αυξηθεί δραματικά...
 
Στο εσωτερικό του σκάφους εντοπίστηκαν οι σοροί 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων δέκα γυναικών και δύο παιδιών. 

Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. 

Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων αγνοουμένων επιβατών.

Περισυνέλησαν σώοι 36 μετανάστες, εκ των οποίων, ένα μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Το κοριτσάκι παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας και οι γιατροί στη Σάμο έκριναν ότι είναι απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, κάτι που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας με ελικόπτερο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα. 

Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "ΑΔΑΜΟΡΑ", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.


Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης