Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα εν μέσω απεργιών

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα εν μέσω απεργιών

Oι εμποροϋπάλληλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «The Mall»

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα εν μέσω απεργιών
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και στόχο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες οι καταναλωτές κάνουν τη βόλτα τους στα εμπορικά καταστήματα της Aθήνας και της Θεσσαλονίκης τα οποία άνοιξαν σήμερα, Κυριακή, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις που σήκωσαν ρολά θα λειτουργήσουν έως τις 6 το απόγευμα, ενώ οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, 10 Μαΐου.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι εμποροϋπάλληλοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία και παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο «The Mall», όπου μαζί με απολυμένες καθαρίστριες και με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή», βρέθηκαν στο Μαρούσι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν.

«Οι καταναλωτές έκαναν βόλτα και όχι ψώνια. Οι μικρές επιχειρήσεις εξουθενωμένες, προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, των μεγάλων ξένων αλυσίδων, των τεράστιων εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση .









Μόνο ένα κατάστημα οπτικών δε λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χαρακτηριστικό είναι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Χαντζαρίδης, πως μόνο ένα κατάστημα οπτικών δε λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει κανένα κλειστό μαγαζί τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά της πόλης. Με τις καιρικές συνθήκες να βοηθούν πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή κίνηση στα καταστήματα. Ήδη τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαμε πολλούς Βαλκάνιους τουρίστες, που εκμεταλλεύτηκαν τις αργίες στις χώρες τους, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και κινήθηκε η αγορά», πρόσθεσε ο κ.Χαντζαρίδης.

Σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι καταναλωτές και να λειτουργήσουν τα καταστήματα η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αναβάλλει για τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Ωστόσο, άλλοι εργαζόμενοι «απάντησαν» στο άνοιγμα των καταστημάτων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Μεταξύ άλλων, ζητούν η Κυριακή να είναι αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, κατάργηση του ωρομίσθιου και κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

Επιπλέον, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πραγματοποίησαν στη διασταύρωση Τσιμισκή με πλατεία Αριστοτέλους μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων βιβλίου - χάρτου Θεσσαλονίκης.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης