Ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η μικρή Μυρτώ

Ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η μικρή Μυρτώ

Η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τη Μυρτώ και την Ασπασία στο κέντρο αποκατάστασης

Ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η μικρή Μυρτώ
Η μικρή Μυρτώ που η ιστορία της και συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αφού έπεσε θύμα βιασμού και άγριας επίθεσης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, παρουσιάζει ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Η Μυρτώ νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου μάχη να αποκατασταθεί η κατάστασή της δίνει και η 18χρονη Ασπασία, την οποία είχε τραυματίσει σοβαρά με δύο σφαίρες στο κεφάλι ο πατέρας της, στην πλατεία του Άργους, τον Αύγουστο του 2013.

Μάλιστα, το Σάββατο η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή επισκέφθηκε τα δύο κορίτσια και συνομίλησε με τις μητέρες τους. «Τις περιπτώσεις αυτές δεν τις ξεχνούμε, ενώ αυτά τα θέματα δεν πρέπει να μας απασχολούν μόνο όταν είναι στην επικαιρότητα» τόνισε η ίδια.

Κλείσιμο
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στους 2,5 μήνες που βρίσκεται η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη στη Λάρισα, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. «Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αισθητά την επικοινωνία. Μας αναγνωρίζει, αντιλαμβάνεται, συμμετέχει. Επίσης, έχει βελτιώσει την κινητικότητα κυρίως στο αριστερό άνω άκρο, ενώ προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσω απλών εντολών, στις οποίες ανταποκρίνεται επαρκώς» δήλωσε η κυρία Κατερίνα Σαραμούρτση, φυσίατρος και επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης, στην κάμερα του ΣΚΑΪ, για να συμπληρώσει πως «έχουμε ένα δρόμο μακρύ και δύσκολο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά στην αυτονομία, την αυτοεξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον περίγυρό της».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, για την Ασπασία, που επίσης βρίσκεται εδώ και 2,5 μήνες στο ίδιο κέντρο με τη Μυρτώ, η περίοδος αποκατάστασης θα είναι μακρά, καθώς δεν είχε νοσηλευτεί προηγουμένως σε κέντρο αποκατάστασης. Για εκείνη, πρώτος στόχος των ειδικών είναι να αφαιρεθεί ο καθετήρας σίτησης. «Υπάρχουν στιγμές που φαίνεται να έχει πολύ καλή επαφή και να ανταποκρίνεται, να αντιδρά και να εκτελεί απλές εντολές» υπογράμμισε η κ. Σαραμούρτση αναφερόμενη στην πορεία της υγείας της.

Σημαντικός παράγοντας στη βελτίωση της υγείας και των δύο κοριτσιών είναι οι μητέρες τους, ενώ «όταν απομακρύνονται, τα παιδιά αναστατώνονται πάρα πολύ. Η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα υποβοηθητική» κατέληξε η κ. Σαραμούρτση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης