Αναστασιάδης: Ο Γιούνκερ έχει θέσεις αρχών στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Ο Γιούνκερ έχει θέσεις αρχών στο Κυπριακό

«Ο κ. Γιούνκερ πραγματικά είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της ιδέας για περισσότερη Ευρώπη», είπε ο Κύπριος ηγέτης

Αναστασιάδης: Ο Γιούνκερ έχει θέσεις αρχών στο Κυπριακό
Τη στάση αρχών του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Κυπριακό, καθώς και τη στήριξή του στις συνομιλίες και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν επαίνεσε την Κυπριακή Κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας, με αργό, αλλά σταθερό τρόπο, όπως είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής αποδίδει.

Σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στον κ. Γιούνκερ, είπε ότι πέραν από την ηγετική φυσιογνωμία, μεγάλο πλεονέκτημα του Λουξεμβούργιου πολιτικού είναι το γεγονός ότι ηγείτο μιας μικρής χώρας και γνωρίζει τα προβλήματα των μικρών κρατών της Ευρώπης, που στηρίζονται κατά κύριο λόγο, όχι στη βιομηχανία, αλλά στις υπηρεσίες και τον τουρισμό.

Κλείσιμο
Εξέφρασε, τέλος, ικανοποίηση για την παρουσία του στο νησί και κάλεσε τον κόσμο να δώσει τη στήριξή του και την ψήφο εμπιστοσύνης του σε έναν ηγέτη «που πραγματικά είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της ιδέας για περισσότερη Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται πάλι στο νησί, προσθέτοντας ότι ως Πρόεδρος του Eurogroup είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για όλα όσα αφορούν στην Κύπρο.

Συμπλήρωσε ότι ήθελε να δει το βαθμό προόδου που έχει επιτευχθεί στη Λευκωσία, αναφορικά με το πρόγραμμα προσαρμογής. Συμπλήρωσε ότι πολλά πράγματα πρέπει να βελτιωθούν, ενώ η οικονομία έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτική. «Είμαι ευτυχής που διαπιστώνω ότι το πρόγραμμα αποδίδει, ότι η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να κάνει» ανέφερε. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το ότι υπάρχει συμπαγής ιδιοκτησία του προγράμματος από το κυπριακό νομοθετικό Σώμα και είπε ότι θα προσπαθήσει να αποκτήσει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για την Κύπρο.

Ανέφερε τέλος ότι ως υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρειάζεται τόσο τη στήριξη του Προέδρου, όσο και τη στήριξη του κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης