Κρήτη: Εγκλεισμός σε ψυχιατρείο η ποινή για τον Ολλανδό κλόουν

Κρήτη: Εγκλεισμός σε ψυχιατρείο η ποινή για τον Ολλανδό κλόουν

Είχε μαχαιρώσει 20 φορές ένα 12χρονο αγόρι που τον είδε να κλέβει τον υπολογιστή του - Θα περάσει τα επόμενα 11,5 χρόνια σε ίδρυμα, αποφάσισε το διακστήριο

Κρήτη: Εγκλεισμός σε ψυχιατρείο η ποινή για τον Ολλανδό κλόουν
Για 11,5 χρόνια θα βρίσκεται σε ψυχιατρικό κατάστημα ο 20χρονος Ολλανδό ανιματέρ που τον Μάιο του 2013 είχε επιτεθεί με 20 μαχαιριές σε έναν 11χρονο Ρώσο τουρίστα. Αυτή ήταν η ποινή που αποφάσισε να του επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως. Τα 10 χρόνια επιβλήθηκαν για την επίθεση ενώ 1,5 για παράνομη οπλοχρησία οπλοκατοχή και κλοπή.

Με τον ισχυρισμό ότι δέχεται σεξουαλική κακοποίηση στις φυλακές από συγκρατούμενούς του, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, τόσο ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, όσο και ο συνήγορός του, ζήτησαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως να μην επιστρέψει ο 20χρονος στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Τον έστειλα στην Κρήτη για να τον βοηθήσω»
Κλείσιμο

Χωρίς ακόμα η ίδια να μπορεί να πιστέψει τα όσα διαδραματίστηκαν στις 14 Μαΐου του 2013 στον Ανισαρά με πρωταγωνιστή τον ίδιο της τον γιο, η μητέρα του Ολλανδού ανιματέρ κατηγορούμενου για την επίθεση σε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία σε δηλώσεις στην «ΚΡΗΤΗ TV» τόνισε ότι γνώριζε τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο γιος της αλλά ήθελε να του δώσει ευκαιρία να εργαστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της μιας και κατά το ήμισυ η μητέρα του είναι κρητικιά.

Από τα Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως η ίδια τόνισε ότι κάτι τέτοιο θεωρούσε ότι θα είναι πιο εύκολο για εκείνον μιας και εργασιακά είχε αποκλειστεί από την Ολλανδία. Παράλληλα εκείνο που σημείωσε είναι ότι τώρα ζητάει ο γιος της να κρατηθεί σε ψυχιατρική κλινική αντί να οδηγηθεί στις φυλακές.

Το χρονικό της φρίκης

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 20χρονος ανιματέρ από την Ολλανδία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πήρε το τηλέφωνο και το φορητό υπολογιστή από το παιδί, το οποίο κατάφερε τελικά να τα βρει και να διαπιστώσει ότι του τα είχε πάρει ο φερόμενος ως δράστης.

Ο 20χρονος στη συνέχεια, θέλοντας να κρύψει την πράξη του αλλά και να κλείσει το στόμα του παιδιού, το χτύπησε με μανία με μαχαίρι και το εγκατέλειψε αβοήθητο στο παρκινγκ του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια επέστρεψε στη δουλειά του, καθάρισε το μαχαίρι και έκρυψε τα κλαπέντα.

Οι γονείς του παιδιού και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες, καθώς το αγόρι εξαφανίστηκε από τις 9 περίπου το βράδυ και ειδοποίησαν την Αστυνομία κοντά στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στα πλαίσια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό στην προσπάθειά του να κρύψει κάτι στο δρόμο. Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν τα κλαπέντα αντικείμενα από το παιδί και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Το παιδί βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση αρκετή ώρα μετά, μέσα σε θάμνους στο παρκινγκ του ξενοδοχείου. Μεταφέρθηκε αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο και εισήχθη στην ΜΕΘ.


Πηγή: neakriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης