Σπείρα παραχαρακτών εξαρθρώθηκε στη Δράμα

Σπείρα παραχαρακτών εξαρθρώθηκε στη Δράμα

Επί ένα μήνα πλημμύριζαν την αγορά της Δράμας με πλαστά χαρτονομίσματα όλων των αξιών τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 19 καταστηματάρχες αγοράζοντας προϊόντα μικρής αξίας και εισπράττοντας τα ρέστα. Ως «εγκέφαλος» της παραχάραξης συνελήφθη ένας Αλβανός που διατηρεί κατάστημα στα Καμίνια του Πειραιά.

Σπείρα παραχαρακτών εξαρθρώθηκε στη Δράμα
Ο 58χρονος αλλοδαπός παραχάρασσε τα χαρτονομίσματα και τα διέθετε στους τέσσερις Έλληνες συνεργούς του, τρεις άνδρες ηλικίας 48, 47 και 25 χρόνων και μια 45χρονη γυναίκα οι οποίοι έκαναν με αυτά τις αγορές. Τα «βαποράκια» των πλαστών ευρώ  εντοπίστηκαν μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας στη Δράμα και συνελήφθησαν, ενώ ο Αλβανός προμηθευτής συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Καμινίων.

Στην κατοχή και το σπίτι του 47χρονου, κατασχέθηκαν 460 ευρώ, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του, ενώ στο σπίτι του 48χρονου και της 45χρονης δυο πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, ένα των 5 ευρώ και 40 ευρώ μαζί με διάφορα προϊόντα από τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν. Στο κατάστημα του 58χρονου «εγκέφαλου», οι αστυνομικοί βρήκαν έξι πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, άλλα δέκα των 20 ευρώ, 16 συσκευασίες λαθραίου καπνού, επτά κυνηγετικά φυσίγγια, πέντε φυσίγγια κρότου των 9 mm με μια γεμιστήρα, έναν αναπτήρα- στιλέτο, έξι κινητά, ένα πλαστικό ρόπαλο και 930 ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Ο 58χρονος Αλβανός, που κατηγορείται και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα, και ο 47χρονος συνεργός του έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και υπεξαίρεση αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης