Ελέγχους σε παιδότοπους και παιδικές χαρές ζητά ο Μιχελάκης

Ελέγχους σε παιδότοπους και παιδικές χαρές ζητά ο Μιχελάκης

Επειτα από το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Ελέγχους σε παιδότοπους και παιδικές χαρές ζητά ο Μιχελάκης
Με κατεπείγον έγγραφό του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών ζητά άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Έπειτα από το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό με το 13χρονο νεκρό αγόρι, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν αυτοψία στους χώρους, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνει επανέλεγχος στα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες.

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, ζητείται η καταγραφή του συνόλου των παιδότοπων που λειτουργούν εντός κάθε δήμου και να ελεγχθεί αν λειτουργούν με την απαιτούμενη άδεια, αν τηρείται ο φάκελος κατασκευαστή, ο φάκελος συντήρησης και το βιβλίο συμβάντων καθώς και αν έχουν αναρτηθεί στον χώρο του παιδότοπου ευδιάκριτες και ευανάγνωστες πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν την καταλληλότητα  και την ασφάλεια των κτιρίων και των χώρων που λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί - Βρεφονηπιακοί Σταθμοί των Δήμων, υπό οποιαδήποτε μορφή και ζητά κυρίως να ελεγχθεί «οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των φιλοξενούμενων παιδιών και οτιδήποτε συμβάλει στην άνετη, ασφαλή και υγιή διαμονή τους».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης