Φάρμακα υψηλού κόστους και στα ιδιωτικά φαρμακεία

Φάρμακα υψηλού κόστους και στα ιδιωτικά φαρμακεία

Σήμερα διατίθενται στα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ

Φάρμακα υψηλού κόστους και στα ιδιωτικά φαρμακεία
Το ενδεχόμενο της χορήγησης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία, εξετάζει και πάλι το υπουργείο Υγείας.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την είσοδο των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) στα ιδιωτικά φαρμακεία, διευκολύνοντας έτσι τη θεραπεία των Ελλήνων που πάσχουν από σοβαρές ή/και σπάνιες παθήσεις.
 
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τη βοήθεια Συλλόγων Ασθενών, Επιστημονικών Εταιριών και Γιατρών ώστε να δημιουργηθούν Μητρώα Ασθενών τα οποία θα δρομολογήσουν και απλούστερες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τους ασθενείς και τις εξειδικευμένες φαρμακευτικές αγωγές που λαμβάνουν.
 
Τα φάρμακα υψηλού κόστους διατίθενται σήμερα στα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ -μέχρι το 2011 τα διακινούσαν και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να  δοθεί και κάποιο οικονομικό κίνητρο στους φαρμακοποιούς, όπως ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους προκειμένου να αναλάβουν και πάλι τη διακίνησή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης