1η Μαΐου: «Όχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά»

1η Μαΐου: «Όχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά»

Π. Λαφαζάνης: Μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στέλνει η εργατική Πρωτομαγιά - Διαβάστε πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένα και πλοία - Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα 

1η Μαΐου: «Όχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά»
Με κεντρικό σύνθημα «'Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά» πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.

Ο «παλμός» της εργατικής Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους γύρω από το
Σύνταγμα όπου υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 διαδηλωτές.

Η εργατική Πρωτομαγιά εορτάστηκε με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις για ακόμη μια φορά: Την «επίσημη» συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και από την άλλη η συγκέντρωση του προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα ΠΑΜΕ.

Τελικός προορισμός όλων των συγκεντρωμένων το κτίριο της Βουλής.
Κλείσιμο

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα σε προεκλογικό κλίμα, παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τη Βουλή. 

Αγωνιστικό παρών έδωσαν και οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, αλυσοδεμένες κάτω από πανό, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Π. Λαφαζάνης: Μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στέλνει η εργατική Πρωτομαγιά

«Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Τιμούμε σήμερα τους διακόσιους κομμουνιστές και πατριώτες που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι οποίοι μας στέλνουν ένα διαχρονικό κάλεσμα για αγώνες και θυσίες για την ανεξαρτησία, την προκοπή και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι η φετινή εργατική πρωτομαγιά συμπίπτει με μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο.

«Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί και θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες», τόνισε.


 
Οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνονται μετ' εμποδίων λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.



Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και για τον λόγο αυτό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.



Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία.


 
Κλειστός παρέμεινε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων.

Αντιθέτως, κανονικά κυκλοφορούν σήμερα, Πρωτομαγιά, τραμ, ηλεκτρικός και μετρό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).



Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει: «Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις. Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα».



Στο μήνυμά του για την ημέρα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου υποσχέθηκε αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων: «Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει την κοινωνία και τη χώρα σε μια πορεία μετάβασης για την έξοδο από την κρίση.
Η ύφεση και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται, όμως η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Στόχος όλων, η οικονομική ανάκαμψη και η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών να οδηγήσει σε κοινωνική πρόοδο, δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους και ενίσχυση της απασχόλησης. Άμεση προτεραιότητα ο υπεύθυνος κοινωνικός διάλογος για τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης