Τραυματίες από φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου

Τραυματίες από φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου

Ένας 46χρονος στο νοσοκομείο με εγκαύματα λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε από ξεχασμένο σκεύος στο μάτι της κουζίνας - Συνολικά ακούστηκαν τρεις μικρές εκρήξεις

Τραυματίες από φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε κατοικία στη Νέα Ιωνία Βόλου, όταν ο 29χρονος ιδιοκτήτης ξέχασε ένα μαγειρικό σκεύος στο αναμμένο μάτι της κουζίνας. Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά που επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους του σπιτιού, ενώ σημειώνονταν εκρήξεις από αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο.

Ένας 46χρονος άνδρας, που ήταν γείτονας και πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια και έγινε εισαγωγή του στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Ο 29χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού και ένας 68χρονος επίσης γείτονας που πήγε να βοηθήσει και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο αλλά πήραν ήδη εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όλα έγιναν στις 15.10, όταν, από αβλεψία του 29χρονου (ο αδελφός του δεν βρισκόταν στο σπίτι) που ξέχασε ένα σκεύος στην κουζίνα, είχε αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο χώρο, που μεταδόθηκε αφού κάηκε ο παλιός απορροφητήρας πάνω από την κουζίνα, οπότε μεταδόθηκε στο χώρο της κουζίνας, που είναι χωριστό δωμάτιο, αλλά συνδέεται με το άλλο σπίτι της μονοκατοικίας.

Κλείσιμο
Επειδή το δωμάτιο δεν αερίζεται, η φωτιά εκτονώθηκε με αποτέλεσμα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας να σκάσουν δύο φιάλες αεροζόλ και μια παλιά τηλεόραση, που υπήρχαν στο καθιστικό και να σημειωθούν τρεις μικρές εκρήξεις.

Επί τόπου πήγαν τρία οχήματα τη Πυροσβεστικής και 10 άνδρες, ενώ κινητοποίηση σήμανε και στην Αστυνομία, λόγω της έκρηξης, που ευτυχώς, πρόλαβαν να απομακρύνουν από το κουζινάκι φιαλίδια υγραερίου που υπήρχαν, χωρίς να σκάσουν.

Η φωτιά κατασβέστηκε στις 4 το απόγευμα και οι ζημιές υπολογίζονται σε περίπου 20.000 €.

Σημειώνεται ότι με το άκουσμα των εκρήξεων οι δύο γείτονες πήγαν να βοηθήσουν τον 29χρονο ενοικιαστή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις. Ο 46χρονος, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο πήγε στο Νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, ενώ ο ενοικιαστής και η ηλικιωμένος γείτονας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: magnesianews.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης