Σχεδόν 75 εκατ. κυβικών νερού θα μεταφέρει η Τουρκία στα Κατεχόμενα

Σχεδόν 75 εκατ. κυβικών νερού θα μεταφέρει η Τουρκία στα Κατεχόμενα

Ξεκίνησαν εργασίες για φύτευση αμυγδαλιών και χαρουπιών στα Κατεχόμενα 

Σχεδόν 75 εκατ. κυβικών  νερού θα μεταφέρει η Τουρκία στα Κατεχόμενα
Περίπου 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού εύχεται ότι θα μεταφερθούν φέτος στη κατεχόμενη Κύπρο, ο Τούρκος Υπουργός Δασών  Βεϊσέλ Έρογλου, προσθέτοντας "μακάρι στην Κύπρο φέτος να είναι η αρχή μας νέας εποχής από κάθε άποψη".

Σε συνάντησή του με τον λεγόμενο "υπουργό περιβάλλοντος και φυσικών πηγών" του ψευδοκράτους Χαμίτ Μπακιρτσί, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ως Υπουργείο έδωσαν κάθε στήριξη στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί το βασικό μέρος του "έργου του αιώνα", όπως αποκαλούν το έργο μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα.

"Εμείς φέτος μακάρι να δώσουμε στην Κύπρο 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Δεν θα μείνουμε μόνο στο να στείλουμε το νερό στην Κύπρο, θα το μεταφέρουμε και στη Λευκωσία, και στην Αμμόχωστο, και στην Κερύνεια και στο Ριζοκάρπασο. Ένα μέρος μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί και για άρδευση. Μακάρι φέτος στην Κύπρο να είναι η αρχή μιας νέας εποχής από κάθε άποψη. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, μακάρι να δώσουμε το νερό", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Κλείσιμο
Ο Βεϊσέλ Έρογλου είπε ακόμη ότι έχει αρχίσει και δεντροφύτευση στα κατεχόμενα. Όπως είπε ξεκίνησαν εργασίες για φύτευση αμυγδαλιών και χαρουπιών που είναι είδη κερδοφόρα.
"Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα χαρούπια μας. Λόγω του κλίματος εκεί είναι κατάλληλη η καλλιέργειά τους. Έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία γι` αυτό το θέμα", είπε ο Τούρκος Υπουργός. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης