Πάραταση λόγω διπλών εκλογών στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Πάραταση λόγω διπλών εκλογών στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Η προθεσμία εφαρμογής του συστήματος μετατοπίζεται στις 18 Ιουλίου για τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς και στην 1η Σεπτεμβρίου για τους δήμους

Πάραταση λόγω διπλών εκλογών στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Με παράταση λόγω... εκλογών φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εφαρμογή του νέου συστήματος μετατοπίζεται χρονικά με όριο τις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και την 1η Σεπτεμβρίου για τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως τις 19 Μαΐου πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων.

Κλείσιμο
Δηλαδή, μέχρι τότε οι υπηρεσίες θα πρέπει να υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με 7 ως 8 ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με 1 ως 6 ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).

Σε ότι αφορά τους δήμους και τις περιφέρειες η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών πρέπει να έχει εκδοθεί ως τις 30 Ιουνίου 2014 και οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί ως την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως επισημαίνεται, η παράταση των προθεσμιών δίνεται, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης ενδεχόμενων ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, την επικείμενη διενέργεια των περιφερειακών, δημοτικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών.

Σημειώνεται δε ότι μετά το πέρας των ως άνω προθεσμιών, τα υπουργεία καλούνται να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης