Το υπ. Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την Τράπεζα Θεμάτων και τις μετεγγραφές φοιτητών

Το υπ. Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την Τράπεζα Θεμάτων και τις μετεγγραφές φοιτητών

Η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα εφαρμόζεται στα Εκκλησιαστικά Λύκεια, τα Μειονοτικά σχολεία και τα ιεροδιδασκαλεία

Το υπ. Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την Τράπεζα Θεμάτων και τις μετεγγραφές φοιτητών
Tροπολογία που αφορά θέματα και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης κατέθεσε, ο υπουργός παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προς ψήφιση στη Βουλή.

Στην τροπολογία αναφέρεται και η δημιουργία της «Τράπεζας θεμάτων Εξετάσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας» που θα εφαρμοστεί από εφέτος στην Α΄τάξη του Λυκείου. Η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα εφαρμόζεται στους μαθητές Εκκλησιαστικών Λυκείων, Λυκείων ειδικής αγωγής, Μειονοτικών σχολείων και ιεροδιδασκαλείων εκπαίδευσης. Ακόμη δεν θα εφαρμόζεται στα Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια, αν και αυτό μπορεί να ρυθμίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Για τα θέματα ισοτιμίας τίτλων, αναφέρεται στην τροπολογία ότι «οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων τίτλων ανωτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Η τροπολογία μεταξύ άλλων αφορά στους Πολύτεκνους-υποψηφίους για τα ΑΕΙ, τους υποψηφίους της Κεφαλονιάς, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10%, το προσωπικό των ΑΕΙ, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή, τους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης, τις μετακινήσεις προϊσταμένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπ. Παιδείας, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα ελληνικά σχολεία εξωτερικού, τα Ιδιωτικά Σχολεία και το νέο Οργανισμό Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε
Κλείσιμο
εδώ την τροπολογία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης