Δήμος Ελληνικού: Δεν κρυβόμαστε αλλά σεβόμαστε τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών

Δήμος Ελληνικού: Δεν κρυβόμαστε αλλά σεβόμαστε τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών

Ολίσθημα της δημοτικής αρχής ο ισχυρισμός ότι δέχεται «στοχευμένη επίθεση» την ώρα που ένα παιδάκι 13 ετών έχασε τη ζωή του από λάθη και παραλείψεις των αρμοδίων

Δήμος Ελληνικού: Δεν κρυβόμαστε αλλά σεβόμαστε τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών
Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία σε λούνα παρκ του Ελληνικού, η οποία όσο περνούν οι ώρες μοιάζει με χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, η δημοτική αρχή του Ελληνικού-Αργυρούπολης επιχειρεί να εκτρέψει τη συζήτηση κατηγορώντας ορισμένα μέσα ή δημοσιογράφους.

Ήδη από χθες Δευτέρα ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης με μια απρόσωπη ανακοίνωση παραδέχθηκε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια. Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου παραδέχθηκε ότι το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδερφή του λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Νοέμβριο του 2013.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είχαν παραχωρήσει το παρκάκι στην εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ», αλλά δεν είχαν δώσει άδεια για να λειτουργεί λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο! Κυρίως όμως καμία δημοτική υπηρεσία δεν είχε ελέγξει την εταιρεία, ούτε είχε εντοπίσει την παράνομη λειτουργία μιας υποτιθέμενης «παιδικής χαράς» σε χώρο τον οποίο είχε εκμισθώσει με ομόφωνη απόφασή του ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σήμερα αποκαλύφθηκε κατάθεση αξιωματικού της ΕΛΑΣ ο οποίος αποκάλυψε ότι το λούνα παρκ στο δημοτικό παρκάκι δεν ήταν ασφαλής χώρος ψυχαγωγίας αλλά προχειροδουλειά...

«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας», ήταν όσα είπε ο αστυνομικός στην συγκλονιστική του κατάθεση με βάση την οποία η ανακρίτρια κατηγορεί τους συλληφθέντες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Κλείσιμο

Ομως οι υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό, ούτε και εντόπισαν τον χώρο που λειτουργούσε παρανόμως δίπλα στο δρόμο...

«Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεων μας», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου Ελληνικού.

«Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται. Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πέρα από την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών και την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων να δέσουν έστω και υποτυπωδώς τον φουσκωτό κύλινδρο με σκοινί -όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός που ερεύνησε την υπόθεση- ένα κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί επέτρεψε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης να λειτουργεί το λουνα παρκ παρανόμως. Και αυτό που επίσης πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ουδείς από τους υπαλλήλους των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών αντελήφθη την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης