Δεκάδες πολίτες έχουν ελεγχθεί για MERS στο «Σωτηρία»

Δεκάδες πολίτες έχουν ελεγχθεί για MERS στο «Σωτηρία»

Πέντε άτομα που θεωρούσαν ότι έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο κορονοϊό δεν έχουν μολυνθεί, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος που εντοπίστηκε με το MERS

Authorities check four possible cases of MERS coronavirus
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες για τον εντοπισμό τυχόν νέων κρουσμάτων κορονοϊού MERS.
 
Στα νοσοκομεία «Σωτηρία» (Αθήνα) και ΑΧΕΠΑ (Θεσσαλονίκη) όπου υπάρχουν τα Κέντρα Αναφοράς του νέου κορονοϊού ΜΕRS φθάνουν με μικρή προς το παρόν αλλά σταθερή ροή δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.
 
Κατά πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν εξεταστεί τουλάχιστον πέντε άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ ως πιθανά κρούσματα MERS. Μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.
 
Κλείσιμο
Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), πάντως, εκτιμούν ότι η προσέλευση των ατόμων που εμφανίζουν σε μικρή ή μεγαλύτερη έκταση τα συμπτώματα της λοίμωξης του αναπνευστικού και οι οποίοι αναφέρουν ταξίδι στην Αραβική χερσόνησο ή επαφή με άλλο άτομο που βρισκόταν εκεί, μαρτυρά υπεύθυνη και ευαισθητοποιημένη στάση που αν συνεχιστεί θα συμβάλλει στην αποφυγή της τυχόν μετάδοσης.
 
Σε ό,τι αφορά το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, τον 69χρονο που εντοπίστηκε με κορονοϊό MERS τη Μεγάλη Πέμπτη και εισήχθη αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και στη συνέχεια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Σωτηρία, οι ειδικοί αναφέρουν πως η κατάσταση του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), τα κρούσματα νέου κορονοϊού MERS ανέρχονται σε 345 εκ των οποίων τα 107 ήταν θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης