Τραγωδία στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορούνται οι συλληφθέντες

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορούνται οι συλληφθέντες

«Δεν ήταν ασφαλής χώρος ψυχαγωγίας» κατέθεσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος κατήγγειλε πως ο κύλινδρος στον οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το 13χρονο παιδί δεν ήταν δεμένος με σκοινιά - Ντροπή: Ελεγκτές έσπευσαν σήμερα για αυτοψία

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορούνται οι συλληφθέντες
Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Οι δικαστικές αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Κλείσιμο


Αξιωματικός της ΕΛΑΣ: Δεν ήταν ασφαλής χώρος ψυχαγωγίας αλλά προχειροδουλειά...

Η κατάθεση του αστυνομικού στην οποία στηρίχθηκε η ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου για την αναβάθμιση κατηγορητηρίου στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο Λούνα Πάρκ στο Ελληνικό.

«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

Ντροπή: Ελεγκτές έσπευσαν σήμερα για αυτοψία

Κατόπιν εορτής ή για να είμαστε ακριβείς κατόπιν τραγωδίας, τρέχουν οι ελεγκτές για να ελέγξουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε το αυτοσχέδιο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου την Κυριακή έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδερφή του.

Μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποίησαν το πρωί αυτοψία στο λούνα παρκ και δήλωσαν στις κάμερες: «Θα δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος, αδειοδότησης και τυχόν παραλείψεων και πράξεων των αρμοδίων οργάνων. Εφόσον υπάρχουν ευθύνες θα αναζητηθούν. Αν υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, θα το δούμε και αυτό». Πρόσθεσαν δε ότι «ο νόμος ορίζει ότι τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργεί μόνο κατόπιν άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας». Ο έλεγχος κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ενώ αστυνομικοί από το ΑΤ Ελληνικού σφράγισαν το χώρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης