Κρήτη: Στο σκαμνί πατέρας που προκάλεσε τον θάνατο του 15 μηνών παιδιού του σε τροχαίο

Κρήτη: Στο σκαμνί πατέρας που προκάλεσε τον θάνατο του 15 μηνών παιδιού του σε τροχαίο

Είχε τραυματιστεί και το 5χρονο αγοράκι της οικογένειας που επέβαινε επίσης στο όχημα - Τον απάλλαξε τελικά το δικαστήριο με βάση νομική διάταξη που περιλαμβάνει τη συγγενική του σχέση με το άτυχο μωρό

Κρήτη: Στο σκαμνί πατέρας που προκάλεσε τον θάνατο του 15 μηνών παιδιού του σε τροχαίο
Ήταν από τις λίγες φορές που στο εδώλιο για το θάνατο ενός παιδιού καθόταν ... ο πατέρας του. Ο λόγος ... όχι κάποια τραγωδία που εκτυλισσόταν στο σπίτι κάποιας οικογένειας αλλά ... η κακή στιγμή, που έφερε ένα τροχαίο με αποτέλεσμα το χαμό ενός 15μηνου μωρού και τον τραυματισμό ενός 5χρονου αγοριού.

Όλα συνέβησαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2009, στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Πρασσάς, όπου εκτελούνταν έργα και ο δρόμος ήταν στενότερος από το φυσιολογικό. Ο πατέρας, με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά στο αυτοκίνητο, κινούνταν με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, όταν επιχείρησε προσπέραση. Υπό συνθήκες που παραμένουν θολές, το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το όχημα που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά με οδηγό ένα νεαρό που χωρίς να έχει άδεια οδήγησης είχε πάρει το αυτοκίνητο του πατέρα του, έχοντας καταναλώσει και μικρή ποσότητα αλκοόλ, ενώ φέρεται να είχε αναπτύξει ταχύτητα. Το 15μηνο μωρό που σκοτώθηκε ήταν στο παιδικό καθισματάκι ,ενώ τραυματίστηκε και το 5χρονο αγοράκι της οικογένειας που επέβαινε επίσης στο όχημα.

Ο πατέρας και ο νεαρός, οδηγοί των δύο οχημάτων που συγκρούστηκαν, δικάστηκαν σήμερα από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια και για σωματική βλάβη κατά συρροή από συγκλίνουσα αμέλεια. Στο δικαστήριο, κανένας από τους δύο δεν ανέλαβε την ευθύνη για το τροχαίο και το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο για την ανθρωποκτονία και την πράξη της σωματικής βλάβης κατά συρροή, για τον τραυματισμό τόσο του 5χρονου όσο και των οδηγών.

Κλείσιμο
Τον πατέρα που κρίθηκε ένοχος, απάλλαξε τελικά το δικαστήριο με βάση νομική διάταξη που περιλαμβάνει τη συγγενική του σχέση με το άτυχο μωρό και τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών για τη σωματική βλάβη του άλλου οδηγού. Στο νεαρό οδηγό του άλλου οχήματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών για το θάνατο του παιδιού και συνολικά 10 μήνες για τη σωματική βλάβη του πατερά και του 5χρονου. Και στους δύο η ποινή αναστέλλεται επί τριετία.

Πηγή: cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης