Κύπρος: Ο 63χρονος ένοπλος καταζητούμενος ρεζίλεψε την αστυνομία

Κύπρος: Ο 63χρονος ένοπλος καταζητούμενος ρεζίλεψε την αστυνομία

Παρά το γεγονός ότι αναζητείται εδώ και πέντε ημέρες, ο Αντρέας Ονουφρίου πήγε στο σπίτι των αδελφών του, πήρε τον γιο του και (ξανά)εξαφανίστηκε

Κύπρος: Ο 63χρονος ένοπλος καταζητούμενος ρεζίλεψε την αστυνομία
Ρεζίλι έχει κάνει την κυπριακή αστυνομία ο πρώην κατάδικος Αντρέας Ονουφρίου ο οποίος τη περασμένη Πέμπτη έφυγε μέσα από τα χέρια 10 αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για να τον συλλάβουν. Εδώ και πέντε μέρες τον έψαχναν παντού χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν. Το απόγευμα εμφανίστηκε στο σπίτι που μένουν οι δύο αδελφές του, οι οποίες φιλοξενούσαν τον πεντάχρονο γιο του, πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη Λεμεσό για να τον εντοπίσει αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει τα ίχνη του. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να έχει καταφέρει να περάσει στα κατεχόμενα.

O A. Ονουφρίου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για απόπειρα δολοφονίας δικαστή και της κόρης του με τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο τους. Κατά τη διάρεκια της φυλάκισης του είχε προσφύγει στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατήγγειλε τη Κυπριακή Δημοκρατία για βασανιστήρια που υπέστη στις φυλακές. Κέρδισε την υπόθεση και το κράτος ανγκάστηκε να τον αποζημιώσει. Ενώ ήταν φυλακισμένος πήρε άδεια και εξαφανίστηκε και τον αναζητούσαν για 20 μέρες. Επίσης πριν λίγο καιρό θεωρήθηκε ύποπτος για σχεδιασμό δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα με αντιαρματικό πύραυλο RPG.

Ο Α. Ονουφρίου το τελευταίο διάστημα είχε θεωρηθεί ύποπτος για ένοπλες ληστείες. Τη περασμένη Πέμπτη πήγαν δέκα αστυνομικοί στο σπίτι του για έρευνα. Τότε άνοιξε την πόρτα κρατώντας ένα αυτόματο G3 και ένα πιστόλι. Έριξε μια ριπή στον αέρα και εξαφανίστηκε φορώντας κουκούλα. Το ίδιο βράδυ επικοινώνησε με δημοσιογράφο της εφημερίδας "Πολίτης" και ανέφερε πως αυτός που βγήκε με το όπλο από το σπίτι του ήταν ένας φίλος του και όχι ο ίδιος. Εξέφρασε επίσης φόβο για τη ζωή του υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί θέλουν να τον σκοτώσουν και για αυτό έστειλαν ελεύθερους σκοπευτές στις περιοχές που τον έψαχναν. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης