Άρση της επιστράτευσης ζητούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς

Άρση της επιστράτευσης ζητούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς

Εργαζόμενοι στο μετρό, το τρένο και το τραμ βρίσκονται σε επιστράτευση από τις 25 Ιανουαρίου 2013, μετά από πολυήμερες απεργίες

Άρση της επιστράτευσης ζητούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας την άρση της αντισυνταγματικής, όπως την αποκαλούν, επιστράτευσης που τους επιβλήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2013 και ισχύει μέχρι σήμερα.

Με αποφάσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Ανάπτυξης επιστρατεύθηκαν (επιτάχθηκαν) οι εργαζόμενοι στο Μετρό,  όπως επίσης επιτάχθηκε  και η χρήση των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά την επιστράτευση από το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίφθηκε η αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων  Λειτουργίας  Μετρό Αθηνών»  που ζητούσε να «παγώσει» (να εκδοθεί προσωρινή διαταγή)  η επίταξη του προσωπικού του Μετρό, κ.λπ.

Κλείσιμο
Ακόμη, αναμένεται από την Ολομέλεια του ΣτΕ η έκδοση της σχετικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης ακύρωσης) που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στο Μετρό για επίμαχο ζήτημα της επιστράτευσης τους.

Τώρα προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και ζητούν να αρθούν οι αποφάσεις του  Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την  επιστράτευση.

Αρχικά, επαναλαμβάνουν ότι η επιστράτευση είναι  αντισυνταγματική και  υποστηρίζουν πλέον αυτού, ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι και οι προϋποθέσεις επιβολής της επίταξης.

Επίσης, σημειώνουν ότι η επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών είναι εξαιρετικό μέτρο προς αντιμετώπιση πολέμου, θεομηνιών, περιπτώσεων κινδύνου της δημόσιας υγείας και  ισχύει για όσο χρόνο υπάρχουν οι έκτακτες αυτές συνθήκες και όχι για αόριστο χρόνο, όπως έχει γίνει για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Επισημαίνουν ακόμη ότι τον περασμένο Οκτώβριο ζήτησαν εγγράφως από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης την άρση της επίταξης τους, αλλά αυτό δεν έγινε και με την προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση και των δύο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης