Τραγωδία στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διώκονται οι τρεις υπάλληλοι

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διώκονται οι τρεις υπάλληλοι

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ - Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το δυστύχημα, υποστήριξε ο δικηγόρος του ενοικιαστή και ισχυρίστηκε ότι είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας...

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διώκονται οι τρεις υπάλληλοι
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη ασκήθηκε σε βάρος των δύο υπαλλήλων από το Μπαγκλαντές και του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού, που συνελήφθησαν για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι το υποτιθέμενο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια από το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αν και τα αδικήματα σε βάρος των τριών υπαλλήλων του «λούνα παρκ» είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η δικογραφία παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.

Κλείσιμο
Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ

Κι όμως. Ο συγκεκριμένος χώρος όπου έχασε τη ζωή του το 13χρονο αγόρι λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Νοέμβριο του 2013. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είχαν παραχωρήσει το παρκάκι στην εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ», αλλά δεν είχαν δώσει άδεια για να λειτουργεί λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο, οι αρμόδιοι του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν διευκρινίζουν γιατί δεν είχαν εντοπίσει ότι λειτουργεί παρανόμως λούν παρκ. Πέραν των ευθυνών της εταιρείας που δεν είχε ζητήσει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας λουνα παρκ, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έπρεπε να έχει εντοπίσει την παράνομη λειτουργία της εγκατάστασης; Γιατί δεν έλεγξαν οι αρμόδιοι πώς εκμεταλλευόταν το παρκάκι ο άνθρωπος στον οποίο παραχώρησαν το χώρο από το Νοέμβριο του 2013; 
Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

«Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».




Συνήγορος κατηγορουμένων: Είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό, και έκανε λόγο «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί πότε ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».

Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ότι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι και ότι ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μετρά στο αέρα.



Τέλος, σημείωσε ότι ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που -όπως τόνισε- δεν συνέβαινε χθες.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα και ο διαχειριστής του λούνα παρκ, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού και συνελήφθη.
Στην εντατική αλλά εκτός κινδύνου το 9χρονο κοριτσάκι

Σε σταθερή κατάσταση και έχοντας πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» η 9χρονη, περίπου ένα 24ωρο μετά τον τραυματισμό της στο λούνα παρκ του Ελληνικού, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι το κορίτσι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, «η ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή της παραμένει σταθερή. Δεν χρήζει αναπνευστικής ή άλλης υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών και έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον».
 
Η μικρή Αναστασία φέρει εκτεταμένες θλάσεις πνευμόνων, κατάσταση την οποία οι γιατροί παρακολουθούν με προσοχή καθώς συνήθως αυτού του είδους η κάκωση υποχωρεί με απλά υποστηρικτικά μέτρα και χωρίς ειδική παρέμβαση.
Αντιθέτως, αναγκαία κρίθηκε η παρέμβαση των ψυχολόγων, που από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται διακριτικά έξω από τη ΜΕΘ, έτοιμοι να στηρίξουν την 9χρονη, που όπως είναι φυσικό, αναζητεί τον αδελφό της.
 
Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, εάν η μικρή ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται και το επόμενο 24ωρο στην ίδια κατάσταση, τότε θα λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 16:00 το μεσημέρι. Τα παιδιά βρίσκονταν μέσα σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο και έπαιζαν σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, σήκωσαν τον κύλινδρο και μαζί με τα δύο αδελφάκια το «πέταξαν» σε απόσταση 30 μέτρων.



Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών. Άμεση ήταν η αντίδραση όσων παρευρίσκονταν στο λούνα παρκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έλαβε τουλάχιστον τρεις κλήσεις γύρω στις 15:50 με 15:52. Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή του δυστυχήματος άμεσα, στις 16:01. Αμέσως τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων».

Ο 13χρονος είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του και έτσι ξεκίνησαν άμεσα οι προσπάθειες ανάνηψης, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η αδελφή του εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς διαγνώσθηκε βαριά θλάση στον πνεύμονα. Διαβάστε περισσότερα εδώ














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης