Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία

Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ σήμερα στο Αιγαίο - Πού σημιεώθηκαν προβλήματα και καταστροφές

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία
Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα Δευτέρα.

Ωστόσο,  αναμένεται να εξασθενίσουν από το βράδυ και μετά. Την ίδια ώρα θυελλώδεις άνεμοι από νότιες διευθύνσιες, εντάσεως μέχρι και οκτώ μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα (τα φαινόμενα πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες). 

Την Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Κλείσιμο

Αντίστοιχος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, όμως θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Πέμπτη οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή οι νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, θα περιοριστούν τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά προβλέπεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. 

Μεγάλες καταστροφές την Κυριακή 

Η ξαφνική νεροποντή της Κυριακής προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, καθώς υπόγεια και δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η ολισθηρότητα του οδοστρώματος ήταν η αιτία ενός τροχαίου δυστυχήματος με δύο νεκρούς και έναν τραυματία στη Λεωφόρο Λαυρίου στο Κορωπί. 

Ήδη, έχουν προκληθεί καταστροφές και προβλήματα σε αρκετά σημεία της Ελλάδας: καταστροφές στις καλλιέργειες στον αργίτικο κάμπο από το χαλάζι, το οποίο ήταν επίσης πολύ έντονο στα Καμμένα Βούρλα και τη Θεσσαλονίκη, πλημμύρες σε καταστήματα στην Αθήνα, ανεμοστρόβιλοι στα Σφακιά. Επίσης, υπήρξε και ένας τραυματισμός – ευτυχώς όχι σοβαρός, όπως αποδείσθηκε στο νοσοκομείο – πυροσβέστη στην Ερυθραία, όταν τον χτύπησε ρεύμα από καλώδιο της ΔΕΗ στην προσπάθειά του να μετακινήσει κορμο δέντρου που είχε πέσει στον δρόμο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης