Τεράστιες καταστροφές από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία

Τεράστιες καταστροφές από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία

-Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στο Άργος
-Πλημμύρισαν υπόγεια και καταστήματα στην Αθήνα
-Προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού
-Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και στην Αττική
-Τραυματίστηκε πυροσβέστης στη Νέα Ερυθραία
-Βίντεο με τους ανεμοστρόβιλους που «χτύπησαν» τα Σφακιά
-Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για πλημμύρες



Τεράστιες καταστροφές από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία
Άστατος είναι ο καιρός σήμερα, με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και την Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρών.

Τα προβλήματα από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία είναι πολλά. Ήδη από το πρωί μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, συνοδευόμενες με κεραυνούς.

Κλείσιμο

Αθήνα

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, πυροσβέστης που κλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Νέα Ερυθραία Αττικής για κοπή δέντρου, τον χτύπησε το ρεύμα καθώς ο κορμός του δέντρου ήταν μπερδεμένος με καλώδιο ρεύματος της ΔΕΗ.

Το ξύλο του δέντρου, αν και κακός αγωγός του ρεύματος, λόγω της έντονης βροχόπτωσης έγινε καλός αγωγός με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 25χρονου πυροσβέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα τον πέταξε τέσσερα μέτρα μακριά από το σημείο κοπής. 

Ο 25χρόνος μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι καλά στην υγεία του και οι εξετάσεις συνεχίζονται

Η ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στο Άργος

Η έντονη βροχόπτωση και η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε το Άργος και την ευρύτερη περιοχή προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες.

Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης, που μέσα σε περίπου μισή ώρα, το χαλάζι μεγέθους αμυγδάλου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιφέρεια των χωριών του αργείτικου κάμπου, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές. Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή.


Αθήνα

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Β. Έξαρχο, και τον διευθυντή των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, Κ. Αγγελόπουλο και αύριο το πρωί κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και θα προχωρήσουν σε εκτίμηση της ζημιάς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποζημίωση των παραγωγών.

Χθες στην Θεσσαλονίκη οι δυνατές βροχές δημιούργησαν πολλά προβλήματα την ώρα που η παραλία στα Καμ. Βούρλα «άσπρισε» όταν ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή.


Αθήνα

Ανεμοστρόβιλοι «σήκωσαν και τις πέτρες» στο Λουτρό Σφακίων


Ένα απίστευτο φαινόμενο βίωσαν το πρωί οι κάτοικοι του Λουτρό Σφακίων, αλλά και όσοι τουρίστες βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους κατοικούς απανωτοί ανεμοστρόβιλοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Στο βίντεο του flashnews.gr ακολουθεί φαίνεται η μανία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!




Σφακιά


Σφακιά

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Το μεσημέρι της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα, επηρεάζοντας σταδιακά και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες οπότε στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ εξασθένηση και βελτίωση του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές από το βράδυ.


Αθήνα

Αναλυτικά τι προβλέπει η ΕΜΥ για όλη τη χώρα:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά τοπικά θα είναι έντονα. Στην Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.


Αργολίδα

Στην Κρήτη αναμένονται παρόμοια φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά και βαθμιαία τοπικές βροχές ή μπόρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες γρήγορα θα αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.



Αργολίδα

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Αργολίδα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Φθιώτιδα

Φωτογραφίες από την χθεσινή χαλαζόπτωση στα Καμένα Βούρλα












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης