Αμφιλοχία: Ιερόσυλοι χτύπησαν δυο εκκλησίες και συνελήφθησαν

Αμφιλοχία: Ιερόσυλοι χτύπησαν δυο εκκλησίες και συνελήφθησαν

Η εξιχνίαση της κλοπής, όμως, οδήγησε στη διαλεύκανση δυο εισβολών σε εκκλησίες και τη σύλληψη των δραστών

Αμφιλοχία: Ιερόσυλοι χτύπησαν δυο εκκλησίες και συνελήφθησαν
Το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ένας 20χρονος ο οποίος έπεσε σε μπλόκο ανδρών του αστυνομικού τμήματος Εμπεσού στην Αμφιλοχία, αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί πριν από οκτώ ημέρες από τον 67χρονο ιδιοκτήτη του στην Άρτα. Η εξιχνίαση της κλοπής, όμως, οδήγησε στη διαλεύκανση δυο εισβολών σε εκκλησίες και τη σύλληψη των δραστών.

Ο νεαρός Έλληνας που ανακρίθηκε, ομολόγησε τις διαρρήξεις που είχε διαπράξει τη Δευτέρα του Πάσχα μαζί με έναν 31χρονο Αλβανό στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χρυσορράχη Αμφιλοχίας και το ναό της Αγίας Παρασκευής στην Περδικορράχη Άρτας. Και στις δυο περιπτώσεις, οι δράστες είχαν παραβιάσει τα παγκάρια και είχαν αρπάξει άγνωστο ποσό από την πρώτη εκκλησία και 150 ευρώ από τη δεύτερη.

Ο 20χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπές υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Όμως, ο αλλοδαπός συνεργός του συνελήφθη επειδή βρισκόταν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου. Έτσι, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής του απέλασης.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης