Μαζιώτη «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα

Μαζιώτη «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιοι πως η προκήρυξη είναι αυθεντική καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «μυρίζει Μαζιώτη και Ρούπα» και προσπαθούν πλέον να αποκωδικοποιήσουν τα όσα γράφονται προκειμένου να «μαντέψουν» τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης

Μαζιώτη «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα
Η επιστροφή και επισήμως του Επαναστατικού Αγώνα και του Νίκου Μαζιώτη τέσσερα χρόνια μετά την εξάρθρωση της μεγαλύτερης -στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή –  ένοπλης οργάνωσης. Είναι η πρώτη φορά που μια οργάνωση που τα περισσότερα μέλη της και ο αρχηγός της είχαν συλληφθεί επανέρχεται στην ενεργό δράση και ουσιαστικά προαναγγέλλει και νέα χτυπήματα γράφοντας πως «ο ένοπλος αγώνας σήμερα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Είναι το σάλπισμα του ξεσηκωμού για τους προλετάριους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη». 

Με μια προκήρυξη 27 σελίδων και πολλών χιλιάδων λέξεων που ανέβασαν στην ιστοσελίδα indymedia, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα με βόμβα της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής.  Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιοι πως η προκήρυξη είναι αυθεντική καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «μυρίζει Μαζιώτη και Ρούπα» και προσπαθούν πλέον να αποκωδικοποιήσουν τα όσα γράφονται προκειμένου να «μαντέψουν» τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης. 
    
Στην προκήρυξη αποκαλύπτεται πως  στόχος ήταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα γράφοντας χαρακτηριστικά πως  «στις 10 Απρίλιου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου».  

Κλείσιμο
Παράλληλα διευκρινίζεται πως «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO)», ενώ η ενέργεια έγινε «προς τιμήν λοιπόν, του συντρόφου, η ενέργεια εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας έχει την υπογραφή Κομάντο Λάμπρος Φούντας». 

Μάλιστα υποστηρίζει πως η βόμβα στην οδό Αμερικής «η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί ως ένα βαθμό την συνέχιση της στρατηγικής εκείνης με τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, της Eurobank και του χρηματιστηρίου». 
    
Όσο το γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν εκείνη την ημερομηνία,  επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις  των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής που έλεγαν για τους συμβολισμούς του Νίκου Μαζιώτη. «Επιλέξαμε την 10η Απριλίου για την επίθεση γιατί -όπως πολύ καλά κατάλαβαν οι πάντες, από την κυβέρνηση, τα κόμματα έως τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ- σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές» αναφέρουν οι συγγραφείς της προκήρυξης και προσθέτουν: «Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει».

Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει πως  το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου αναλώνεται σε μια οικονομική ανάλυση που καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις όπως στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ,  την «απαλλοτρίωση» της κρατικής και εκκλησιαστική περιουσίας την  κατάργηση του στρατού και της αστυνομίας... όπως χαρακτηριστικά  γράφουν: «Στο ερώτημα αν πιστεύουμε ότι πρέπει να βγούμε από την ΟΝΕ και να εγκαταλείψουμε το ευρώ, απαντάμε πως, ναι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης