ΠΕΔΥ: Ανοίγει τις πόρτες του σε 3.000 γιατρούς που έμειναν εκτός ΕΟΠΥΥ

ΠΕΔΥ: Ανοίγει τις πόρτες του σε 3.000 γιατρούς που έμειναν εκτός ΕΟΠΥΥ

Εξάμηνες γίνονται οι επαναλαμβανόμενες συνταγές του ΕΟΠΥΥ για ασθενείς με χρόνια νοσήματα 

ΠΕΔΥ: Ανοίγει τις πόρτες του σε 3.000 γιατρούς που έμειναν εκτός ΕΟΠΥΥ
Ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Περί τους 3.000 γιατρούς του Οργανισμού που έμειναν εκτός ΕΟΠΥΥ διότι επέλεξαν το ιδιωτικό τους ιατρείο, μπορούν πλέον να υπογράφουν συμβάσεις και να δέχονται ασφαλισμένους έναντι αμοιβής 10 ευρώ.
 
Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι συμβάσεις γιατρών και ΕΟΠΥΥ θα είναι εξάμηνες και οι γιατροί θα έχουν μηνιαίο πλαφόν 200 επισκέψεων.
 
Η δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ήταν μια από τις εναλλακτικές που είχε δώσει στους 5.000 γιατρούς του Οργανισμού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Μάρτιο προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία του ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας -οι γιατροί απεργούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο αντιδρώντας στην αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος που είχαν, δηλαδή και απασχόληση στον ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικό ιατρείο.

Κλείσιμο

Αλλάζουν οι συνταγές για τους χρονίους πάσχοντες

Εξάμηνες γίνονται οι επαναλαμβανόμενες συνταγές του ΕΟΠΥΥ για ασθενείς με χρόνια νοσήματα -σήμερα οι συνταγές αυτών των ασθενών έχουν τρίμηνη διάρκεια. Το μέτρο κρίνεται αναγκαίο από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα δημόσιας υγείας, τόσο στο ΠΕΔΥ όσο και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, από τον όγκο των ραντεβού για συνταγογράφηση.
 
Οι ασθενείς με  χρόνια νοσήματα που θα καλύπτονται από την έκδοση εξάμηνων ιατρικών συνταγών θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.
 
Άλλη διάταξη της τροπολογίας παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα στατιστικά στοιχεία της ΗΔΙΚΑ (μέσω αυτής υλοποιείται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση) σε ιατρικούς συλλόγους και φαρμακευτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διασταυρώνονται οι επιστροφές και οι εκπτώσεις (rebate και claw back). Διευκρινίζεται ότι δεν θα παρέχονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία των ασθενών, ενώ για τις εταιρείες ενδέχεται να προβλεφθεί και συνδρομή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης