Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε: Η Εκκλησία έκανε λάθος που στήριξε τη Χούντα

Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε: Η Εκκλησία έκανε λάθος που στήριξε τη Χούντα

«H Δημοκρατία δεν προστατεύεται με πραξικοπήματα και δικτατορικά καθεστώτα, να μην ξεχνούμε το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» που η Εκκλησία στήριξε τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη», υπογράμμισε ο Σεραφείμ

Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε: Η Εκκλησία έκανε λάθος που στήριξε τη Χούντα
Επικριτικός απέναντι στους θρησκευόμενους που κατά το παρελθόν έχουν υποστηρίξει δικτατορικά καθεστώτα παρουσιάστηκε ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, Σεραφείμ.

Σε συνέντευξή του στο "Αγιορείτικο βήμα" ο Σεραφείμ, σχολιάζοντας τον εμφύλιο που ταλανίζει τη Συρία, τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνά ο κόσμος το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» με το οποίο η Εκκλησία στήριξε τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη κατά την επταετή Δικτατορία και συγκρίνει εκείνη την περίοδο με την εποχή του Εβρέν στην Τουρκία ή την εποχή του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε:
Κλείσιμο

«Το πρόβλημα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία ξεκίνησε πριν σαράντα χρόνια όταν ένας στρατιωτικός ανέλαβε με πραξικόπημα την διακυβέρνηση της χώρας, ο πατέρας Άσσαντ το 1974, κι όλοι το ανεκτήκαμε και γυρεύουμε το λάθος σήμερα χωρίς να ξέρουμε που θα καταλήξουν τα πράγματα. Μόνο ο Θεός ξέρει. Αυτό όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι όλος ο Πληθυσμός της Συρίας υποφέρει, οι νεκροί του εμφυλίου ξεπέρασαν τις 150 χιλιάδες και οι πρόσφυγες εκατομμύρια. Τα περισσότερα θύματα είναι αυτοί που δεν χρησιμοποιούν τα όπλα, αθώα παιδιά και γυναίκες και άοπλοι πολίτες.

Συνέχεια μας μπλόκαραν οι Χριστιανοί της Συρίας να ομιλήσουμε για την προστασία των Δημοκρατικών θεσμών στη Συρία κι ακόμη έχουν τα ίδια μυαλά, δεν καταλαμβαίνουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται με πραξικοπήματα και δικτατορικά καθεστώτα. Φυσικά κι άλλοι θρησκευόμενοι έκαναν το ίδιο λάθος στο παρελθόν και την πληρώσαμε όλοι μας. Να μην ξεχνούμε το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» που η Εκκλησία στήριξε τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη κατά την επταετή Δικτατορία, ή την εποχή του Εβρέν στην Τουρκία ή την εποχή του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο ή ότι συνέβαινε για χρόνια στις πρώην κομουνιστικές χώρες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης