Ο ΟΛΠ με ανακοίνωσή του αυτοδιαψεύδεται για την προσφυγή του ΒΕΠ στο ΣτΕ

Στα κείμενα των προσφυγών κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ως προσφεύγων εμφανίζεται και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

Ο ΟΛΠ με ανακοίνωσή του αυτοδιαψεύδεται για την προσφυγή του ΒΕΠ στο ΣτΕ
Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) σε μια προσπάθεια να ταχθεί στο πλευρό του πρόεδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Ανδριανού Μιχάλαρου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση  στην οποία αναφέρει ποιοι φορείς κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΛΠ επιμελώς αποκρύβει ότι  στους φορείς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, περιλαμβάνεται και  το ΒΕΠ, αν και στη συνέχεια αυτοδιαψεύδεται ο Ορνανισμός.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΛΠ αναφέρει:

Κλείσιμο
«Στον ΟΛΠ Α.Ε. κατατέθηκαν για γνωστοποίηση τρεις (3) Αιτήσεις προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. για την Ακύρωση της από 5.3.2014 “Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μ.κ. του ΟΛΠ Α.Ε.”

Οι τρεις Αιτήσεις Ακυρώσεως που κατατέθηκαν είναι:

α) από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και την ΟΜ.Υ.Λ.Ε. (15.04.2014)
β) από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (16.04.2014) και
γ) από την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε. (23.04.2014)».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση του ΟΛΠ  έχει ως συνημμένα τα κείμενα των προσφυγών που κατατέθηκαν στο ΣτΕ, όπου με την πρώτη ματιά φαίνεται από στο πρώτο συνημμένο ότι δεύτερος προσφεύγων στο ΣτΕ είναι το ΒΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο δημοσιογράφος του «protothema.gr» Παναγιώτης Τσιμπούκης που υπέγραφε το σχετικό ρεπορτάζ για τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά τις ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, αντίκρουσε χθες τις δηλώσεις του κ. Μιχάλαρου, περί μη κατάθεσης  του ΒΕΠ σχετικής προσφυγής στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δημοσιογράφος έγραφε χθες:

«Παρ΄ όλα αυτά ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Παναγιώτης Τσιμπούκης που υπογράφει το χθεσινό ρεπορτάζ για τον ΟΛΠ, επιβεβαιώνει  -παρά την διάψευση του κ. Ανδριανού  Μιχάλαρου- ότι το ΒΕΠ περιλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων φορέων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του ΤΑΙΠΕΔ και δηλώνει:

«Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος για τους δικούς του λόγους διαψεύδει την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Πιθανά να  διέφυγε στον πρόεδρο του ΒΕΠ το γεγονός της εντολής που δόθηκε στο δικηγόρο να καταθέσει την σχετική προσφυγή στο ΣτΕ, χωρίς πιθανά τη συγκατάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΒΕΠ»».

Μετά από  αυτά ο πρόεδρος του ΒΕΠ σιώπησε και ανέλαβε έργο η διοίκηση του ΟΛΠ, που εξέδωσε σήμερα την επίμαχη ανακοίνωσή της.

Όμως, όπως έλεγαν παράγοντες του πρώτου λιμανιού της χώρας, η διοίκηση του ΟΛΠ, θέλει να βοηθήσει το πρόεδρο του ΒΕΠ, αλλά δεν έχει την ικανότητα, αφού κάνει το ολίσθημα να αυτοδιαψεύδεται.

Να σημειωθεί ότι η προσφυγή της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε. κατατέθηκε αργά χθες το μεσημέρι στο ΣτΕ και γι΄  αυτό δεν περιληφθεί στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ακολουθεί το συνημμένο της ανακοίνωσης του ΟΛΠ που αποδεικνύει ότι το ΒΕΠ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ