Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών σε 17χρονο μαθητή

Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών σε 17χρονο μαθητή

«Ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες» είπε χαρακτηριστικά - Η δική συνεχίζεται στις 30 Απριλίου


Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών σε 17χρονο μαθητή
Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε την Πέμπτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί από δυο πρόσωπα που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής, μαθητής Λυκείου. Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Ιανουάριο στο προαύλιο του σχολείου του, στο Φάληρο.

Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε συμμαθητής του θύματος, ο οποίος ανέφερε ότι έχει δεχθεί απειλές από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν το περιστατικό. «Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτρια μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και τέσσερα ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν» είπε στην κατάθεσή του ο νεαρός και συνέχισε: «Την επόμενη ημέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: «Παίζεις με την τρέλα του καθενός;». Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση του συμμαθητή μου».

Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός που συμμετείχε σε έρευνες που έγιναν μετά το περιαστικό τόσο στα σπίτια των κατηγορουμένων αλλά στο σχολείο. Στην κατάθεσή του ανάφερε πως ο κατηγορούμενος έδειχνε να μην είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε κάνει αφού τον ρωτούσε, την ώρα που έπαιρνε αποτυπώματα, αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός.

Κλείσιμο
«Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε» ανέφερε ο αστυνομικός και προσέθεσε ότι ο κατηγορούμενος του είπε ότι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ανέφερε ακόμη ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν μια full face μάσκα, μπλουζάκια με εθνικιστική μηνύματα, μία καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι και μία σιδερογροθιά, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης ως προς το δεύτερο κατηγορούμενο, καθώς μόλις ανακαλύφθηκε ότι κατά την τέλεση του χρόνου του αδικήματος ήταν ανήλικος. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί από Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Την Τετάρτη στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο 17χρονος μαθητής που είχε δεχθεί και την επίθεση. Προσπαθώντας να δώσει κάποια εξήγηση για την αναίτια επίθεση που δέχθηκε, είχε αναφέρει: «Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα, είναι ότι η κοπέλα του κατηγορούμενου, που ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της, αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω, αλλά δεν το έκανα, επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή, αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δύο μήνες μετά μου επιτέθηκαν».

Η δική συνεχίζεται στις 30 Απριλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης