Οι Βούλγαροι επιλέγουν την Βόρεια Ελλάδα για διακοπές

Οι Βούλγαροι επιλέγουν την Βόρεια Ελλάδα για διακοπές

Κατά 8% αυξήθηκαν το φετινό Πάσχα οι αφίξεις από Βουλγαρία 

Οι Βούλγαροι επιλέγουν την Βόρεια Ελλάδα για διακοπές
Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας επέλεξαν το φετινό Πάσχα οι Βούλγαροι για τις διακοπές τους. Οι αφίξεις από Βουλγαρία αυξήθηκαν φέτος κατά 8%, σε σχέση με πέρσι, επιβεβαιώνοντας έτσι τα προγνωστικά στοιχεία. 

Σύμφωνα με το διευθυντή του μη κυβερνητικού Ινστιτούτου Αναλύσεων και Εκτιμήσεων για τον Τουρισμό, Ρούμεν Ντραγκάνοφ, το ενδιαφέρον τους διατηρήθηκε αμείωτο και τη φετινή χρονιά, ακόμα και αν ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός. 

«Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι προγνώσεις μας για τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία της χώρας μας, όπως και για τα ταξίδια στο εξωτερικό» δήλωσε ο κ. Ντραγκάνοφ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο ίδιος, φέτος 280.000 Βούλγαροι πέρασαν τις πασχαλινές τους διακοπές εντός της βουλγαρικής επικράτειας ενώ άλλοι 110.000 ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
«Σε σύγκριση με την πρόβλεψή μας, τα ταξίδια στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά οχτώ ποσοστιαίες μονάδες που αντιστοιχούν σε 6.000 άτομα», δήλωσε ο κ. Ντραγκάνοφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «24 Ώρες». 

Τέλος πρόσθεσε: «Η Βόρεια Ελλάδα είναι ο προορισμός που προτιμούν οι Βούλγαροι. Οι τουρίστες μπαίνουν (σ.σ. στην Ελλάδα) σε σχετικά μικρή απόσταση που αντιστοιχεί -το πολύ- σε μιάμιση ώρα ταξιδιού με ΙΧ από τα σύνορα. Από την Ελλάδα τα σύνορα διένυσαν (τις ημέρες του Πάσχα) 90.000 άτομα, οι 60.000 από τους οποίους ήρθαν για τουρισμό. Το πασχαλινό «πακέτο» στη χώρα μας υπολογίζεται, κατά μέσον όρο, σε 255 λέβα (περίπου 128 ευρώ) και συμπεριλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις και γεύμα το Πάσχα. Η μέση τιμή της τουριστικής επίσκεψης στην Ελλάδα φτάνει τα 550 λέβα, συν τα μεταφορικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης