Κύπρος: Αντιαρματική νάρκη στη νεκρή ζώνη στο Μάμμαρι

Κύπρος: Αντιαρματική νάρκη στη νεκρή ζώνη στο Μάμμαρι

Επίδειξη του τρόπου ανεύρεσης ναρκών σε περιοχή κοντά στο χωριό Μάμμαρι της Κύπρου που διεξάγεται αποναρκοθέτηση από την UNFICYP

Κύπρος: Αντιαρματική νάρκη στη νεκρή ζώνη στο Μάμμαρι
Επίδειξη του τρόπου ανεύρεσης ναρκών σε περιοχή κοντά στο χωριό Μάμμαρι της Κύπρου που διεξάγεται αποναρκοθέτηση από την UNFICYP για εντοπισμό τυχόν ναρκών, οι οποίες πιθανόν να παρασύρθηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων, πραγματοποίησε σήμερα μονάδα αποναρκοθέτησης αποτελούμενη από 21 ειδικούς ναρκαλιευτές από την Καμπότζη.

Χθες η ομάδα βρήκε μία αντιαρματική νάρκη στην περιοχή της νεκρής ζώνης που έχει αποκλειστεί και διεξάγεται η αποναρκοθέτηση.

Οπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Ανγκους Λούντον μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το 2012, υπερχείλισε το ναρκοπέδιο στα κατεχόμενα, στο βόρειο μέρος του Μάμμαρι, που συνορεύει με τη νεκρή ζώνη ενδεχομένως παρασύροντας νάρκες προς τη νεκρή ζώνη η οποία χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς από τους κατοίκους της περιοχής.

Κλείσιμο
«Στήθηκε περίφραξη γύρω από τον χώρο και τοποθετήθηκαν πινακίδες και συρματόπλεγμα», είπε, προσθέτοντας ότι λήφθηκαν μέτρα για την ασφάλεια όλων στην περιοχή.

Με σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα με την UNIFIL στο Λίβανο, μπορέσαμε να αρχίσουμε δουλειά την περασμένη βδομάδα και τώρα έχουμε καλύψει ένα τέταρτο από την εργασία που πρέπει να επιτελεστεί στην περιοχή ενώ χθες βρήκαμε μια αντιαρματική νάρκη.

Ο συνταγματάρχης Λούντον χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την εργασία που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα προσθέτοντας ότι η νάρκη θα πυροδοτηθεί και θα καταστραφεί σήμερα το απόγευμα.

Υπάρχουν ακόμη τέσσερα ναρκοπέδια τα οποία δεν έχουν αποναρκοτεθεί στη νεκρή ζώνη, το ένα κοντά στη Δερύνεια (περιοχή Αμμοχώστου) και τα άλλα τρία στη Λουρουτζίνα (Λευκωσία). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης