Υπουργείο Παιδείας: Στο 2,3% η συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Υπουργείο Παιδείας: Στο 2,3% η συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Κύκλοι του υπουργείου σημείωναν: «Για άλλη μια φορά, ευτυχώς, οι καθηγητές και μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ».

Υπουργείο Παιδείας: Στο 2,3% η συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ
Κανονικά, παρά τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ, έγινε η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα σχολεία που πραγματοποίησαν κατάληψη περισσότερες από τρεις ημέρες, με βάση νέο Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει μαθήματα στις γιορτές του Πάσχα στα σχολεία που έκαναν τριήμερες καταλήψεις.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας σημείωναν: «Για άλλη μια φορά, ευτυχώς, οι καθηγητές και μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ. Επιβεβαιώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας επιζητά ένα σχολείο υψηλών απαιτήσεων».

Τα ποσοστά συμμετοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία κυμάνθηκε σε μονοψήφια νούμερα και ανήλθε μόλις στο 2,3%.

Κλείσιμο
Οι τόνοι, πάντως, ανέβηκαν χθες, όταν ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε ότι από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι καθηγητές που δεν θα παρουσιάζονταν σήμερα -αδικαιολόγητα- στο σχολείο τους για να διδάξουν, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των μαθητικών καταλήψεων.
 
Και τόνισε: «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος, όμως, χαμένη είναι η μάθηση».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, είχε κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας για τις 23, 24 και 25 Απριλίου, κατηγορώντας τον υφυπουργό Παιδείας ότι «φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής».


Μόνο σε τρία σχολεία της Αττικής πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις από τους μαθητές    

Το «παρών» έδωσαν σήμερα, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καθηγητές και μαθητές των 260 σχολείων τα οποία άνοιξαν νωρίτερα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, με καταλήψεις απάντησαν οι μαθητές μόνο σε τρία σχολεία της Αττικής από τα περίπου 150 που λειτούργησαν σήμερα, ενώ 17 καταλήψεις καταγράφηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, κινήθηκε σε μονοψήφιους αριθμούς.

«Οι καθηγητές και οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ» σημείωναν κύκλοι του υπουργείου, τονίζοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε με τη στάση της πώς θέλει ένα σχολείο υψηλών απαιτήσεων.

Αύριο και μεθαύριο θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα από τα 500 σχολεία, όπως προβλέπεται από το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει για ακόμη μία φορά τη διαφωνία της με τον θεσμό της τράπεζας θεμάτων και των προαγωγικών εξετάσεων για την Α' Λυκείου που θα ισχύσει από φέτος, στο πλαίσιο του νόμου για το Νέο Λύκειο, ενώ καλεί καθηγητές, γονείς και μαθητές σε κινητοποιήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης