Σαντορίνη: Σοκαρισμένοι και οι γιατροί από τα τραύματα της Αμερικανίδας τουρίστριας

Σαντορίνη: Σοκαρισμένοι και οι γιατροί από τα τραύματα της Αμερικανίδας τουρίστριας

«Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς»

Σαντορίνη: Σοκαρισμένοι και οι γιατροί από τα τραύματα της Αμερικανίδας τουρίστριας
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία της Αμερικανίδας τουρίστριας που νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, μετά τον τραυματισμό της από αυτοσχέδιο βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης στην Σαντορίνη. Οι γιατροί πάντως εντοπίζουν ελάχιστη βελτίωση από μέρα σε μέρα, γεγονός που τους κάνει συγκρατημένα αισιόδουξους.

Η 50χρονη γυναίκα έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, με διάτρηση και περιτονίτιδα και για το λόγο αυτό έχει υποβληθεί σε επέμβαση, που κρίθηκε επιτυχής. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τραύματά της δεν προήλθαν από το ωστικό κύμα, αλλά από θραύσματα, καθώς βρέθηκαν μέσα της κομμάτια αλουμινίου, που περιείχε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που εξερράγη.

Επιπλέον φέρει σοβαρά εγκαύματα και δευτερεύοντα τραύματα σε όλο της το σώμα, για τα οποία δέχεται επίσης τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου. Η κατάστασή της πάντως θεωρείται σοβαρή καθώς ακόμα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ενώ παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Κλείσιμο
Ο χειρουργός που την επιβλέπει, κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα τραύματα της γυναίκας: «Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς». 

Όσον αφορά στην κατάσταση των υπολοίπων τριών ατόμων, ο χειρουργός δήλωσε πως φέρουν σοβαρά τραύματα, κυρίως στα πόδια, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο και πως όπως του είπαν, το αυτοσχέδιο βαρελότο έσκασε ακριβώς μπροστά τους. 

Οι γιατροί πιστεύουν πως όλοι θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για κάποιες ακόμα μέρες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης