Σοκάρει η κατάθεση μαθητή: Ο Χρυσαυγίτης ήθελε να με σκοτώσει

Σοκάρει η κατάθεση μαθητή: Ο Χρυσαυγίτης ήθελε να με σκοτώσει

Ο 17χρονος περιέγραψε την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από Χρυσαγίτη, τον Ιανουάριο του 2013, σε σχολείο του Π. Φαλήρου

Σοκάρει η κατάθεση μαθητή: Ο Χρυσαυγίτης ήθελε να με σκοτώσει
Τα όσα τραγικά βίωσε το πρωινό της 28ης Ιανουαρίου περιέγραψε σήμερα, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 17χρονος μαθητής, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από δύο πρόσωπα που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση του 17χρονου μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου πραγματικά συγκλονίζει και με αυτή ξεκίνησε σήμερα (έπειτα από διακοπή) η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο εδώλιο κάθονται άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων είναι προφυλακισμένος.

«Ο δράστης φορούσε κουκούλα, αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό» ανέφερε ο νεαρός στο δικαστήριο, εξιστορώντας στη συνέχεια όλα όσα έγιναν εκείνο το πρωί.

Κλείσιμο
«Δεν άκουσα βήματα πίσω μου, επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον κατηγορούμενο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια, άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν, αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει, επειδή φοβούνται».

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο μαθητής προσπάθησε να δώσει κάποια εξήγηση για την αναίτια επίθεση που δέχθηκε.

«Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα, είναι ότι η κοπέλα του κατηγορούμενου, που ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς» είπε ο νεαρός.

Και προσέθεσε: «Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της, αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω, αλλά δεν το έκανα, επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή, αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δύο μήνες μετά μου επιτέθηκαν».

Ο μαθητής χαρακτήρισε «προμελετημένη» την επίθεση που δέχθηκε, καθώς, όπως είπε, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να τον δουν από το προαύλιο.

Συγκλονιστική ήταν όμως και η κατάθεση που έδωσε ο πατέρας του μαθητή: «Στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του» είπε.

Και προσέθεσε: «Έμοιαζε σαν να ήταν μπράβος, ο δυνατός της ΧΑ. Υπάρχει περιστατικό, όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου».

Ως τον πιο «αδύναμο κρίκο» χαρακτήρισε το γιο της η μητέρα του, η οποία ανέφερε στο δικαστήριο.

«Μπήκα στο ιατρικό κέντρο και είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Ο γιατρός μου είπε "έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο". Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο. Ήταν ο εύκολος στόχος, ο πιο αδύναμος κρίκος» είπε στην κατάθεσή της.

Η δίκη συνεχίζεται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης