ΑΝΕΛ: Καταγγέλλουν τον Άδωνι για τη μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης

ΑΝΕΛ: Καταγγέλλουν τον Άδωνι για τη μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης

«Υπάρχει έτοιμο νοσοκομείο στη Σαντορίνη που δεν λειτουργεί, έτσι οι τραυματίες από το βαρελότο έπρεπε να μεταφερθούν στην Κρήτη!» - Χρεώνουν στον υπουργό Υγείας ότι θέλει να το δώσει σε ιδιώτες

ΑΝΕΛ: Καταγγέλλουν τον Άδωνι για τη μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, προχώρησε σε καταγγελία σχετικά με την αδυναμία περίθαλψης των τραυματιών από βαρελότο την ώρα της Ανάστασης στην Σαντορίνη. Το περιστατικό προκάλεσε τον σοβαρότατο τραυματισμό μιας αμερικανίδας τουρίστριας, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ηράκλειο, αλλά και τους τραυματισμούς τριών ακόμη ατόμων.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη την απόλυτη ευθύνη έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν έχει θέσει σε λειτουργία τη νοσοκομειακή μονάδα που έχει δημιουργηθεί στη Σαντορίνη και είχε κοστίσει 13 εκατ. ευρώ. Ο λόγος, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι ο υπουργός Υγείας δε θέλει να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο, αλλά να δοθεί σε ιδιώτες, ενώ απειλεί πως αν δεν συναινέσουν οι κάτοικοι «υπάρχει και η λύση του ΤΑΙΠΕΔ»!

Εξαιτίας αυτής της στάσης του κ. Γεωργιάδη αναγκάστηκαν να μεταφερθούν οι τραυματίες από το νησί στην Κρήτη, ώστε να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της αμερικανίδας τουρίστριας.

Αναλυτικά η καταγγελία της κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει:

Κλείσιμο
«Το τελευταίο περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό τριών Αμερικανών και ενός Έλληνα στη Σαντορίνη έφερε ξανά στη δημοσιότητα τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες του υπουργού Υγείας ΄Αδωνι Γεωργιάδη για την μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Πρόκειται για μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα που στοίχισε 13 εκατομμύρια ευρώ, την οποία όμως ο υπουργός Υγείας αρνείται να στελεχώσει καθώς επιδιώκει με κάθε τρόπο να την παραχωρήσει προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Πολύ πρόσφατα (10-4-2014) ο ΄Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή δήλωσε ότι αποκλείει (!) η εν λόγω μονάδα να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο όπως ζητά η τοπική κοινωνία της Σαντορίνης και προβλέπεται στις προδιαγραφές της. Μάλιστα στην απάντηση του αυτή απειλεί τους κατοίκους πως αν δεν συναινέσουν στην παραχώρηση του νοσοκομείου μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα «τότε αναμφίβολα θα προκύψει και η λύση του ΤΑΙΠΕΔ»!

Με άλλα λόγια εκβιάζει τους Σαντορινιούς να δεχθούν τη λειτουργία του νοσοκομείου τους από επιχειρηματία ή άλλως το δημόσιο αυτό νοσοκομείο θα βγει στο σφυρί από τον κ. Στουρνάρα! Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές γιατί δεν υπήρχε στελεχωμένο νοσοκομείο στην Σαντορίνη για να νοσηλεύσει τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν αναγκαστικά στην Κρήτη. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο υπουργός Υγείας ηθελημένα και συστηματικά εφαρμόζει μιαν εκβιαστική πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας σε βάρος της κοινωνίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης