«Σημειωτόν» και με κατά τόπους βροχές η επιστροφή των εκδρομέων

«Σημειωτόν» και με κατά τόπους βροχές η επιστροφή των εκδρομέων

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά με προβλήματα η κίνηση των οχημάτων από την επαρχία προς τα μεγάλα αστικά κέντρα 

«Σημειωτόν» και με κατά τόπους βροχές η επιστροφή των εκδρομέων

Μετ' εμποδίων και με κατά τόπους βροχές πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα χθες Δευτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων σημειώθηκε στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στο 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας, λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας, στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα.

Παράλληλα, με μεγάλη υπομονή εξοπλίστηκαν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας, καθώς παρατηρήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας σχηματίστηκε ουρά, που ξεπέρασε τα δύο χιλιόμετρα, ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα μποτιλιάρισμα σημειώθηκε στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Βασική αιτία τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας. 

Η Τροχαία προσπάθησε να επιταχύνει την κίνηση, όμως ο όγκος των αυτοκινήτων ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε η παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μην φτάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας, αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.

Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων ήταν και στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ύψος των διοδίων του Ρίου πραγματοποιήθηκε εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Η είσοδος των ταξιδιωτών στα αστικά κέντρα κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες.

Για το λόγο αυτό, η Τροχαία έχει θέσει ξανά σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης