Σύρος: Ανακωχή (αλλά ως πότε;) στο «Νεώριο»

Σύρος: Ανακωχή (αλλά ως πότε;) στο «Νεώριο»

Οι εργαζόμενοι στο ΝΕΩΡΙΟ Σύρου αποφάσισαν να βάλουν λίγο «νερό στο κρασί τους» σε μια ένδειξη καλή θέλησης προς τη διοίκηση του ναυπηγείου

Σύρος: Ανακωχή (αλλά ως πότε;) στο «Νεώριο»
Επιστροφή στη δουλειά μέχρι νεωτέρας... Οι εργαζόμενοι στο ΝΕΩΡΙΟ Σύρου αποφάσισαν να βάλουν λίγο νερό στο κρασί του σε μια ένδειξη καλή θέλησης προς τη διοίκηση του ναυπηγείου.

Ετσι από την Παρασκευή επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους διακόπτοντας τη στάση που είχαν ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, ως μοχλό πίεσης για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις αλλά και ψυχολογική πίεση, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής κάποιοι από τους εργαζόμενους.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε το αποτέλεσμα ήταν οριακό αφού 112 ψήφισαν υπέρ της αναστολής των κινητοποίησεων και 106 τη συνέχισή τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και δυο επιστολές προς το σωματείο από μικρές εταιρείες που έχουν τα πλοία τους στο ναυπηγείο και επείγονται να ολοκληρώσουν τις εργασίες για να αποπλεύσουν.

Αν μη τι άλλο οι εργαζόμενοι επέδειξαν καλή θέληση και περιμένουν τώρα να δουν τις κινήσεις της διοίκησης, η οποία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ως τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει καταβάλει τόσο το υπόλοιπο 70% της εξόφλησης Μαρτίου όσο φυσικά και το δώρο του Πάσχα. 

Περισσότερα εδώ: www.syrosnews.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης