Με βροχές και καταιγίδες η έξοδος του Πάσχα

Με βροχές και καταιγίδες η έξοδος του Πάσχα

Δεν κυκλοφορούν φορτηγά από το μεσημέρι - Επικίνδυνα φαινόμενα κατά τόπους, ειδικά στη Δυτική Ελλάδα - Χιόνια στα ορεινά

Με βροχές και καταιγίδες η έξοδος του Πάσχα
Υπό βροχή - σε ορισμένες περιπτώσεις καταρρακτώδη - θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μάλιστα έχει θέσει σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη δυτική Ελλάδα, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να εξασθενίσουν από την Παρασκευή. 

Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και διαστήματα μεγάλης ηλιοφάνειας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Τροχαία έχει ανακοινώσει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στις εθνικές οδούς. Από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, από τις 3 έως τις 10 το βράδυ στο το ρεύμα εξόδου, όπως και την Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Κλείσιμο
Επιπλέον αυξημένη θα είναι και η παρουσία των ανδρών της Τροχαίας και των σημείων ελέγχου στους εθνικούς και τους επαρχιακούς δρόμους, καθώς η κίνηση του Πάσχα σε συνδυασμό με τον κακό καιρό που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι αναμένεται να δημιουργήσουν επιπλέον καθυστερήσεις στους εκδρομείς. 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε ακόμα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ενώ παράλληλα εντατικοποιούνται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ.

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται και το ΕΚΑΒ με ειδικές προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς ειδικά, καθώς έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία τόσο κνητών μονάδων, όσο και ασθενοφόρων.
 
Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Ειδικά στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα θα υπάρχουν πάντως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις, στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Μ. Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το απόγευμα, περιμένουμε την Μ. Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως μέτριοι.


Ο καιρός έως το Πάσχα

Βροχερός και ψυχρός θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα. Πιο αναλυτικά:

Την Μ. Παρασκευή 18/04, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το Μ. Σάββατο 19/04 και την Κυριακή του Πάσχα 20/04, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης