Κύπρος: Στη δημοσιότητα η λίστα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό έως τον Μάρτιο του '13

Κύπρος: Στη δημοσιότητα η λίστα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό έως τον Μάρτιο του '13

Στη λίστα θα καταγράφονται και όσοι πήραν δάνεια με προνομιακά επιτόκια - Ξεχωριστή η λίστα για τα πολιτικά πρόσωπα

Ο Λευκός Οίκος δεν δίνει ''τσάντες με λεφτά'' στο Αφγανιστάν
Κύπρος: Στη δημοσιότητα η λίστα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό έως τον Μάρτιο του '13
Περισσότερα από 11.000 υπολογίζεται να είναι τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που εξασφάλισαν δάνεια με προνομιακά επιτόκια ή έβγαλαν χρήματα από την Κύπρο προς το εξωτερικό, στην έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών για τη λειτουργία του κυπριακού τραπεζικού που αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί.

Σε ξεχωριστό κεφάλαιο θα αναφέρονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της επιτροπής από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, το κόμμα τους τελευταίους μήνες έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία προνομιακών δανείων και εκροών πριν το Eurogroup και είναι σε θέση να καταγράψει πράξεις ή λογαριασμούς που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα.

Κλείσιμο
Επίσης σε ξεχωριστούς καταλόγους θα καταγραφούν τα bonus των στελεχών των τραπεζών. Ο κατάλογος προνομιακών δανείων χωρίζεται σε δάνεια που δόθηκαν με επιτόκιο έως 1%, σε δάνεια με επιτόκιο 1%-2%, και σε δάνεια με επιτόκιο 2%-3%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, υπάρχουν περιπτώσεις δανείων με μηδενικό επιτόκιο.
 
«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού αποκάλυψε πως εξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι λίγες μέρες πριν το κούρεμα καταθέσεων, εταιρεία συνδεδεμένη με θεσμό του κράτους, έβγαλε στο εξωτερικό 22,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλη εταιρεία έβγαλε συνολικά 24,2 εκατ. δολάρια. Επίσης επιχειρηματίας που έχει κηρυχθεί πτωχεύσας έβγαλε στο εξωτερικό 20 εκατ. δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης