Οριστικά εκτός Δήμου Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος

Οριστικά εκτός Δήμου Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος

Απορρίφθηκε η αίτηση με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του γγ αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου με την οποία διαπιστώθηκε η έκπτωση του από το αξίωμα του Δημάρχου - Το 2008 καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών για «παράνομες» προσλήψεις

Άγαμοι Θύται … Αλλιώς δεν γίνεται
Οριστικά εκτός Δήμου Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος
Εκτός Δήμου Ζαχάρως θα παραμείνει οριστικά και αμετάκλητα ο Πανταζής Χρονόπουλου, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτησή του που ζητούσε να ακυρωθεί η από 9.9.2011 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου με την οποία διαπιστώθηκε η έκπτωση του από το αξίωμα του Δημάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρονόπουλος το 2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση δέκα μηνών, για παράβαση καθήκοντος.

Καταδικάστηκε,  γιατί ως δήμαρχος Ζαχάρως το 2003 αποφάσισε να εργαστούν παράνομα στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15.5.2003 έως 15.11.2004 συμβασιούχοι με σύμβαση μισθώσεως έργου, κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως. Και απασχολήθηκαν παράνομα γιατί δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα, ενώ υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι που τα διέθεταν.

Στη συνέχεια εξέδωσε χρηματικά εντάλματα ύψους 21.120 ευρώ για την καταβολή της αμοιβής των «παράνομων» προσληφθέντων.

Ο Άρειος Πάγος τον Φεβρουάριο του 2011 με την υπ’ αριθμ. 298/2011 απόφασή του επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου και έτσι πλέον αμετάκλητα ο Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρονόπουλος, κατά τις δημοτικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, επανεξελέγη και πάλι δήμαρχος Ζαχάρως με ποσοστό 52,62%.

Κλείσιμο
Όμως, με νέα απόφαση του περιφερειάρχη τέθηκε  και πάλι σε αργία  λόγω της σε βάρος του αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης.

Το  Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 788/2014 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του τέως δημάρχου Ζαχάρως κ. Χρονόπουλου, κρίνοντας ότι νόμιμα  διαπιστώθηκε η έκπτωσή του από το αξίωμα του Δημάρχου, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για το  αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης