Με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κένα και στη ναυτική εκπαίδευση

Με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κένα και στη ναυτική εκπαίδευση

«Για την κάλυψη των κενών σε ναυτοδάσκαλους θα εξετάσουμε ένα αντίστοιχο καθεστώς αναπληρωτών όπως στην υπόλοιπη εκπαίδευση, με μηνιαίες αποδοχές, αναγνώριση ναυτικής υπηρεσίας και 10μηνη σύμβαση» εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας

Με αναπληρωτές θα καλυφθούν τα κένα και στη ναυτική εκπαίδευση
Στη λύση των αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών που έχουν καταγραφεί στις σχολές δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης προσανατολίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.

«Για την κάλυψη των κενών σε ναυτοδάσκαλους θα εξετάσουμε ένα αντίστοιχο καθεστώς αναπληρωτών όπως στην υπόλοιπη εκπαίδευση, με μηνιαίες αποδοχές, αναγνώριση ναυτικής υπηρεσίας και 10μηνη σύμβαση, για να υπάρξουν εκείνα τα κίνητρα προσέλκυσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα το υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει από τη δεξαμενή των εκπαιδευτικών που θα βγουν σε διαθεσιμότητα τα κενά σε άλλες ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις. 

Κλείσιμο
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε, επίσης, τη συνεργασία όλων «καθώς και τη σύμπραξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της ναυτιλιακής κοινότητας» προκειμένου να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως τα μισθολογικά θέματα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΝ και των ΚΕΣΕΝ, αλλά και η κάλυψη των αναγκών των Σχολών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών ότι άμεσα θα αποσταλεί κατάλογος σε όλες τις ναυτικές σχολές της χώρας, όπου θα καταγραφούν λεπτομερώς οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης