Αύξηση από 1η Ιανουαρίου σε διόδια του Μαλιακού

Αύξηση από 1η Ιανουαρίου σε διόδια του Μαλιακού

Οι οδηγοί επιβαρύνονται με 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου - Μειώσεις μόνο για τα μικρά φορτηγά και τις νταλίκες

Αύξηση από 1η Ιανουαρίου σε διόδια του Μαλιακού
Την αύξηση του ύψους των διοδίων για τους σταθμούς Πελασγίας και Μοσχοχωρίου από την 1η Ιανουαρίου ανακοίνωσε την Πέμπτη η κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται η έγκριση του υπουργού Υποδομών.

Έτσι στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής: 
  • 2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 
  • 3,50 ευρώ για ΙΧ, 
  • 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 
  • 12,2 ευρώ για νταλίκες.

Κλείσιμο
Στο Μοσχοχώρι οι τιμές διαμορφώνονται σε: 
  • 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 
  • 4 ευρώ για ΙΧ, 
  • 10,10 ευρώ για φορτηγά και 
  • 14,10 ευρώ για νταλίκες.

Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.

Σε λειτουργία πλευρικά διόδια

Μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας.

Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης