Το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα ήρθε στην Αθήνα!

Το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα ήρθε στην Αθήνα!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες της πόλης μετά την φωταγώγηση - Η αλλαγή του χρόνου φέτος στο Θησείο με Πορτοκάλογλου, Νέγκα και Ανδρεάτο

Το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα ήρθε στην Αθήνα!
Η Αθήνα έβαλε τα γιορτινά της και καλεί όλους τους κατοίκους να διασχίσουν τους δρόμους της, οι οποίοι είναι στολισμένοι με λαμπιόνια και φωτάκια. Την παράσταση κλέβει το Χριστουγεννιάτικο καράβι στην πλατεία Συντάγματος.

Το Χριστουγεννιάτικο καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Έθιμο που υποχώρησε με το χρόνο μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά είναι ακόμα συνυφασμένο με την ελληνική κουλτούρα. Αυτές οι μέρες είναι πιο φωτεινές, είπε ο κ. Καμίνης καθώς άναβε το καράβι στην κεντρική πλατεία της πόλης και έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν οι γιορτινές εκδηλώσεις του δήμου. 

Φέτος το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα είναι πλούσιο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους να απολαύσουν γιορτινές μουσικές και άλλα εικαστικά δρώμενα.

Αμέσως μετά το άναμμα του καραβιού ακολούθησε ένα ξέφρενο πάρτι στον  Άγιο Παντελεήμονα με χριστουγεννιάτικες μουσικές Ανατολής και Δύσης, ενώ σε όλη την πόλη τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, με φλαμένκο και κλαρίνα, σουίνγκ και καντάδες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χορούς, τραγούδια, παραμύθια, θέατρο σκιών και πολλά άλλα. Εκατόν πενήντα καλλιτέχνες και η Φιλαρμονική του δήμου θα βρεθούν σε δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, λέσχες φιλίας, σε σταθμούς μετρό, στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο μουσείο λαϊκής τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και σε 14 πολιτιστικά κέντρα.

Κλείσιμο
Η αλλαγή του χρόνου φέτος στο Θησείο με Πορτοκάλογλου, Νέγκα και Ανδρεάτο

Ακόμα μια αλλαγή από τον δήμαρχο Αθηναίων. Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο, όπου από τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα της παραμονής, παρέες μουσικών και θεατρίνων θα ξεχύνονται από το πουθενά, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση στην Αποστόλου Παύλου. Παράλληλα, θα παίζουν στη Βαρβάκειο Αγορά η μπάντα του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου με εφτά κλαρίνα, στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη οι Diminuita Swing, στην πλατεία Κολωνακίου το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima, στα Αρμένικα του Νέου Κόσμου οι Doros με ανατολίτικα και παραδοσιακά τραγούδια, στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα θα χορεύεται φλαμένκο και στο μετρό του Κεραμικού ταγκό.

Από τις οχτώ το βράδυ της παραμονής θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και το φωνητικό σχήμα Stringless, η Big Band του δήμου Αθηναίων και ο Μίμης Πλέσσας με τους Mode Plagal στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, ενώ έθνικ ρυθμοί θα ακούγονται από τους Encardia και τους Muchatrela στον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα δίνει άλλο τόνο από τις έξι το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ερμού στο Σύνταγμα. Στις δέκα το βράδυ, το σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου θα πραγματοποιήσει μουσική πορεία από την Δ. Αρεοπαγίτου προς την κεντρική σκηνή της Αποστόλου Παύλου, ενώ αντίστοιχη πορεία θα κάνουν τα κρουστά Batuca από την Ερμού στην κεντρική σκηνή.

O Νίκος Πορτοκάλογλου, η Γιώτα Νέγκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα συντροφεύσουν τους Αθηναίους μέχρι τις πρώτες ώρες του 2014, ενώ η θεατρική ομάδα «Άντωση» θα δημιουργήσει αναπάντεχα χάπενινγκ σε πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο στόχος, όπως έχει δηλώσει  ο κ. Καμίνης, είναι «κανείς να μη μείνει μόνος, να μη λείψει κανείς».














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης