Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια σήμερα και αύριο

Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια σήμερα και αύριο

Δεν «πέρασε» η πρόταση για πενθήμερη - Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις

Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια σήμερα και αύριο
Απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι καθηγητές ενώ οι δάσκαλοι έχουν κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην πολύωρη Γενική Συνέλευση (ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Παρασκευής κι έληξε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα) που πραγματοποίησαν στην Αθήνα δεν υιοθέτησαν την πρόταση για πενθήμερη απεργία , αλλά αποφάσισαν να κηρύξουν 48ωρη απεργία για  σήμερα  και την Τρίτη. Τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν και πάλι στην Αθήνα για να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των καθηγητών.

Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων

Κλείσιμο
Επίσης, συνεδριάζουν εκτάκτως  σήμερα  στην Αθήνα οι Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων  που θίγονται από τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων  με το Συντονιστικό Όργανο   της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης